• remark #28
    "Egyébként tényleg nagy különbségek vannak. Pl vérpistike hazamegy, benyomja a pájretbéjet és letölti a Battlestar Galactica (nem rossz sorozat o.o) egy-két évadját 5 óra alatt.. stb A másik oldalon meg azt néznek, amit a TV ad."

    Eloszor ugy olvastam hogy "nincsenek nagy kulonbsegek" (=nem nagy kulonbsegek vannak). Merthogy a peldad nekem ezt mondja.
    Szerintem teljesen mindegy hogy az agymosas a netrol jon vagy a TV-bol. A net elonye nem az szerintem hogy kivalaszthatod milyen forrasbol erjen a hazugsagaradat es indoktrinacio, hanem a net azert jo mert ott, a net termeszetebol adodoan olyan emberek is elmondhatjak velemenyuket 1) akiket normal mediabol cenzuraznanak 2) akiknek nincs eleg penzuk ahhoz hogy musoridot, (azaz "igazsagot") vasaroljanak maguknak. (Mert ugye igaza annak van akit hagynak a TV-ben megszolalni.)
    De majd a net is veszit a szabadsagabol... tartalomszures ("szellemi tulajdon" vedelme tag fogalom, az illegalis masolatok elleni kuzdelem csak elojatek), nethasznalok monitorozasa (profilkeszites), kulonbozo kellemetlen technologiak betiltasa, kulonado kivetese erre meg arra meg amarra... az elet minden mas teruleten ez tortenik/tortent, miert pont a net kerulne el sorsat, azaz az "igazsagossag" es a "termeszet torvenyei" neveben torteno, kivaltsagosok altal iranyitott eroforras ujraelosztast...

    "Egyetértek azzal, hogy ebben a versenyben a hagyományos TV-k lesznek a legnagyobb vesztesek (csak idő kérdése), ha nem változtatnak."

    Nalam mar elverzett a hagyomanyos TV, radio es ujsag. Netrol jon minden: hang, kep, szoveg, video. Lutrira nem adok ki penzt se olyasmire amit nem nezek/hallgatok (lasd. kabeltv fix csatornavalaszteka, lutri DVD-k/mozifilmek stb.), ha valami nem tetszik valtok azonnal (megyek masik oldalra, hallgatok masik radiot stb., pl. bizonyos hirportalokat egyszeruen bojkottalok), de ha valami tetszik, akkor fizetek erte akkor is ha az egyebkent ingyenes lenne. Ennek nem igy kellene mukodnie?

    Jelenleg a fogyasztonak szerintem nincs tul sok szerepe abban hogy mit adnak a TV-k, radiok meg hogy mi kerul a CD-re. Max ha az egyik szart nem eszi meg, kap helyette masikat, vagy befestik pirosra es megetetik mint husveti tojast.