• dez
    Azt írtad 2-3 hónapja, hogy néztetek jó kis VC-1-et, meg DVD-ket, és nem láttatok közöttük lényeges különbséget, meg hogy többen észre sem vették, hogy más lenne a kettő. Ami azért elég érdekes.

Torrent oldalakon a HD-s filmeknél rendre beírogatják, hogy ez aztán űberbrutál, kurv@ jól néz ki, stb. Meg hogy ezek után a franc néz gagyi DVD-t.

Én inkább azt tapasztalom, hogy a jóhoz gyorsan hozzá lehet szokni, és ami addig jónak tűnt, az máris nem annyira jó. Mellesleg jogosan. (Nekem speciel már rég nem tűnik olyan jónak a DVD.)
    Mindenféle összehaonlítósdi nélkül. 5-6x-os felbontásról beszélünk, nem ilyen másfélszeresről, meg ilyenek.

Neked elég, ha felismered a képernyőn, hogy pl. Harrison Ford, én viszont Harrison Fordot akarom ott látni, nem egy pacát, ami Harrison Fordra emlékeztet. :) És a környezetben is meg akarom figyelni a tárgyakat. Pl. egy (rég)múltban játszódó filmnél nagyon is sokat tesz hozzá a hangulathoz, élményhez. De amúgy is jobb a szemnek nagyobb megjelenítőn. Életszerűbb, élőbb az egész.

Persze relatív, mi mennyire éri meg (és tegyük hozzá a kinek-et is). Kicsit csodálkozásra késztet, hogy a 37"-es nagyfelbontású tévéden inkább DVD-zel.