Az ember johiszemuen azt hinne, hogy lehet ertelmes ervek felsorakoztatasaval ertelmes dolgokrol beszelgetni majd tovabblepni ujabb es ujabb temakra... hat nem.
Latom nem volt ertheto elsore amit mondtam. Elismetlem megegyszer es utoljara:
I. Nem a forgalmad alapjan dontik el, hogy megfigyeljenek vagy sem, hanem azert fognak megfigyelni aki vagy, vagy ami vagy. (pl: drogdiler, atomfizikus, lazado, stb)
II. Nem a forgalmadat szondazzak meg hanem a gepedet. (pl: mikrofon bemenet, keylogger, email kliens, bongeszo cache, memoria, stb) Olyan helyekre osszpontositanak ahol az adat dekodoltan szerepel. Van ilyen boven.
III. Nem email-ben kuldik a trojait, hogy "Lecci telepitsed fel a $10,000,000-os trojait a bankszamladra", hanem a helyszinen vegzik el nelkuled. (pl: Uj takaritoneni jon a cegedhez aki veletlenul szoftvermernokkent vegzett vagy ejjel csunya feketeruhas bacsik beosonkodnak es feltelepitik, stb.)
Fogod mar?
Aruld el, de oszinten:
1. Most neked komolyan az a rogeszmed, hogy en titkosszolgalatoknak dolgozom? (ROTFL #1)
2. Te tenyleg azt hiszed, hogy ha igy volna akkor minden zokszo nelkul kozze mernem tenni - immaron sokadszorra - nagy nyilvanossag elott, hogy hogyan hallgatnak le egy-egy munkaallomast, VOIP-t, IM-t, email-t, bongeszot?
3. Abbol, hogy ezt elmondtam neked azt a konkluziot vontad le, hogy en vagy barki a barataim kozul teged meg akar figyelni? (ROTFL #2) Ha az utcan tuzet kerek toled abbol milyen konkluziot vonsz le? Az meg eszedbe sem jutott, hogy az ez iranyu tapasztalataim esetleg onnet szarmazhatnak, hogy voltam mar aldozata ipari kemkedesnek en, vagy akar ugyfeleim akiknek az eletem soran dolgoztam?
4. Te komolyan azt gondolod, hogy nagyorru cionista mumusok figyelik minden lepesedet vagy tudni akarjak, hogy mit csinalsz?
5. Olvastad te valaha korabban a hozzaszolasaimat ezen a portalon? (ezek szerint nem) Neked nem tunt fel meg egyszer sem, hogy a hozzaszolasaim (van boven) kb. 90%-aban emberi jogok megsertese, korrupcio, nepbutitas, elnyomas, stb ellen lepek fel?
6. Informalodsz is vagy szimplan csak anelkul osztassz eszt?
7. Tudsz te egyaltalan kulonbseget tenni a valosag es a paranoid hulyeseg kozott?
Hasznald mar az eszedet ember mielott bohocot csinalsz magadbol!