• rigidus
    > és azt a rothadó mocskot pedig a világ diktálja

Ki diktalja a vilagot?

> kereslet kinálat - gyönyörüen működik.

Ja, a rothado tarsadalom rothado igenyei diktalnak. Valo igaz, hogy "gyonyoruen" mukodik. Modszeresen irtjuk a sajat fajtankat. Mindezt azzal az 1.6 literes kaposztaval a fejunkben. Ilyet meg a nem-intelligensnek tartott vadludak se csinalnak a babszemnyi agyukkal.

> Feleslegesen idealizálsz mert ez most nem igy van - és ha ezt elfogadod, akkor máris egészen emberi a világ.

Nem fogadom el, mert azzal, hogy elfogadom, magam is destruktiv reszeve valok a hanyatlasnak.

> De térjünk csak vissza a warezre - adtam énis már jóindulatból munkát - sőt nagyon jóindulatú vagyok a munkában - hát nem is müködött számomra a dolog

Szinten a tarsadalom a az okozo tenyezo, amit magunk is formalunk. Meg egy okkal tobb, hogy ne alkudjunk meg, mivel van tenni valo.

> most tehetségre alapul a társadalom.

Bar igy volna.

> Ha van tehetségem - akkor azt eladom - lásd softwaret és ha meglopnak akkor azt hogy kezeljem? erre a válaszodra kiváncsi vagyok. te mit gondolnál ha igy lenne?

Kozzetennem az interneten forraskoddal egyutt. Igy egeszen biztosan nem fognak meglopni. Ha minosegi az amit csinalsz, akkor adomanyokat is fogsz tudni gyujteni konyorges nelkul. Ha szar az amit csinalsz, akkor tenyleg inkabb maradjal meg az adok-veszeknel, add olyan aron, hogy az megfizethetetlen legyen es panaszkodj, hogy lopnak. Jobbat nem tudok javasolni, rosszabat meg nem fogok.

> Nem csakhogy nemveszik meg és nekem kevesebb - de alapjában roncsolják a piaci elképzeléseimet.

Tehat vagy a piaci elkepzeleseid szarok vagy az amit csinalsz.

Mindig a felhasznalok diktaljak az igenyt. Ez igaz a termek ertekesitesere is. Ha nem mukodik az az ertekesitesi modell amivel probalkozol, vizsgald meg az okait melysegeiben (lasd #108), vonjad le a konkluziokat es alakisd ugy az ertekesitesi modellt, hogy az a vasarloknak is elfogadhato legyen. Csak egy pelda: nem olyan arakat szabsz amilyenek a szemhejra vetitett $$$ jelek mutatnak (mert az k. sok tud lenni), aztan azon kelljen vakarodniuk, hogy hogyan fogjak a koltsegvetesbol kihozni, hanem olyan arat amit kenyelmesen (!!) meg tud fizetni szinte barki, akar a legszegenyebb is.