akoshun#115
hát srácok... Nem, nem olvastam el az összes hozzászólást, mive rohadt sok van, ezért előre is bocs :s
A cikkhez csak annyit, hogy nem fog menni a torrentoldalak tilalma. Miért? Azért, mert majd kiköltöznek egy olyan országba, ami nem írta alá az egyezményt. Offshore területek léteznek, miért ne létezhetnének netes kivitelben is? Hogy a felhasználókat megfelelően ellenőrizni tudják-e? Lehet, lehet hogy nem. Én nem hiszek benne, hogy mindenkit el tudnának kapni, különben is a fél ország lakat alá kerülne.
Ennyit a cikkről. Amiket így szemezgettem a hozzászólásokból, nos hát... Srácok, elismerem, hogy vannak olyan eshetőségek, amikor a torrent (vagy varez vagy nevezzétek aminek akarjátok) elfogadható. Nem jogilag, hanem erkölcsileg. Mik ezek az esetek? Pl Dr. House 4. évad ami 1000 év múlva megy majd a tv-ben. Pl az amikor leszedem a filmet a netről mert kiváncsi vagyok az eredfet hangra mert nem volt rajta a dvd-n (sajna már láttam ilyet). Pl amikor a dvd-n amit vettél a boltban csak a rendezői változat van ajta és kiváncsi vagy, hogy mi ment a moziban (Black Hawk Down). Pl amikor láttad moziban, meg akarod nézni, de meg is veszed dvd-n majd amint kijött (pl Hot Fuzz-t megnéztem 2-szer egyből azután h láttam moziban).
Ezek példák arra, amiket én személyesen erölcsileg teljesen elfogadhatónak tartok. Például nekem a Dr. House kb mind megvan de tévében is láttam az összeset... akkor most megkáérosítottam valakit? Mármint nem jogilag, hanem ténylegesen?
Mindenesetre, azzal védekezni, hogy nem vettem volna meg amúgy sem, tehát miért ne töltsem le... Hát ne haragudjatok, ez azért elég nevetséges.
Igen, az is nevetséges, amilyen áron adják a sz*rjaikat némelyek. Más meg pl tökjó de mégis rohadt drága.
(Amúgy, mielőtt nekemszaladtok, nem ítélkezni próbálok, mindössze vannak bizonyos meglátásam bzonyos érveitekről).
Nos, az, hogy a CD-ken eleve van jogdíj, undorító dolog, én annak tartom. De azért ez nem ad mentességet, ez még nem ad okot arra, hogy letöltsünk. Legtöbbször nem is kell a CD ugye, megnézzük/végigjátszuk gépen aztán kidobjuk és kész.
Nem akarok álszent lenni. Nem is próbálok az lenni, már bevallottam, hogy én is szoktam letöltögetni. De én kurvára szarul érzem magam olyankor amikor megnézek egy "kalózfilmet". Én meg akarom venni. Rohadtul meg akarom, de nincs rá pénzem. Nincs rá pénzem, de nem akarok kimaradni az élményből, és bár tényleg kurvára szarul érzem magam, leszedem és megnézem. Aztán van amit megveszek - van amit meg tudok venni - , van amit nem - van amit nem tudok.
DE
nem igazán szeretem amikor valaki olyan hozzáállással jön, hogy kábé ő van felháborodva amkor kérdőre vonják, mert lopott. Ne haragudjatok, de bizony ez lopás.
VISZONT
abban is tökéletesen igazatok van, hogy hihetetlenül drága minden ilyesmi. Kíváncsi vagyok, mikor kezdik el a gyártók legálisan terjeszteni a filmeket pl a neten. Nem új ötlet, el kéne kezdeni. Mondjuk jöjjön egy hónappal a DVD után, kelljen fizetni egy kisebb összeget, de azért akkorát, hogy a torrentesek egy jelentős része azt válassza. Én mondjuk 3-4 euróért szedhetném a DVD-ket, minden további nélkül fizetnék. Szerntem nekik is megérné.
Hozzátéve, hogy én nem az átlag peer vagyok aki minden szart leszed csak mert ingyen van.
Bocs ha bárkit megsértettem, személyes vélemények. Mindenkit tisztelek, csak néha olyan érveket hoztok és olyan állásponton vagytok, amit én nem tudok átérezni.