• Wampire1
    #223
    Te nem vagy normális.Totál fel vagy pörögve.

    "Annyit illő volna tudniuk hogy a forgácsolás SZILÁRD ANYAGOT VÁLASZT SZÉT!! Elmebeteg dolog ezt folyadékáramlásnak nevezni!!"

    Azért kezelik úgy, mert (folyadékként a vasat) így is le lehet írni egyenletekkel a forgácsolást. Ez is közelítés. Csak jóval bonyolultabb differenciálegyenleteket kapunk mint amiket most használunk. Jelenleg fajlagos forgácsolóerőt meg forgácskeresztmetszetet használunk(meg jó pár mást is had ne írjam), ezek mind empírikus képletek,(hiába empirikus)de csak közelítések. ha folyadékként kezeljük az is közelítés. és ami még meglepőbb: a valósághoz sokkal közelebbi mint amit ma gyakorlatban mindenhol használnak. Egy valamiben egyetértünk.
    TÉNYLEG ELMEBETEG DOLOG!!! (de csak a feladat bonyolultsága miatt, ha ilyeneket kéne tanulnom hozzájuk vágnék egy üvegtáblát akár folyik akár nem)

    Most meg ha az üveg nem folyik akkor te milyen jelzőt használsz rá?Most azon vagy kiakadva hogy szerintem folyik szerinted meg nem.Oks. De akkor mit csinál?Most komolyan?

    (Gravitáció hatására ez is biztos azonnal "folyik", csak nagyon lassan.Mert hát annak semmi értelme hogy csak bizonyos idő után kezdi meg vitatott tevékenységét.Mire várna addig?) (ja és mi az hogy azonnal folyik?nehogy azt mond nekem hogy ez is definició.)

    "Aki nem képes azt az egyszerű tényt megérteni hogy a vas pld szilárd anyag és csak 1600 fok felett lesz folyadék az kezdje az óvodában."

    1538 felett a színvas, de éppen (mivel álltalában így használjuk) vizsgálhatjuk szénszázalék függvényében a jó öreg vas-szén állapotábrában is.azt is állíthatom hogy 1200 fok felett folyékony.Vezethetek neked le családfákat is. Megmondhatom hol van a eutektikus pont stb stb, mérleg elv alapján az olvadék szilárd fázis mennyiségét, stb stb. Szal nem az ovodában kezdem. Mondj ilyeneket olyanoknak akik nem tanultak metallográfiát.Az a baj hogy nagyon szereted fikázni az embereket. Szóltam én neked be egy árva szót is?