• Wampire1
    #218
    Nos. Az üveg folyik csak nagyon lassan. A több száz éves üvegek életkorát úgy határozzák meg hogy megmérik alul is meg felül is és a vastagság különbségből.
    2. a forgácsleválasztást soha nem neveztem folyatásnak.Nagy viszkozitású folyadékáramlásnak neveztem. És tökre ért hozzá aki ezt mondta. Várjá meg is mondom a nevüket: Dr. Varga Gyula egyetemi docens és
    Prof.Dr.Dr.h.c.Prof.h.c.mult. Dudás Illés. (bocs de tényleg ilyen hosszú neve van és biztos azért kapta őket mert nem ért hozzá.Nem szokta egyébként reklámozni a titulusait, csak véletlenül találtam meg a könyvében.Ott is a tizenakárhányadik oldalon.h=habil de mi az a c?meg a mult.? :D)
    És hallottam már hidegen hengerlésről. hihetetlen hogy egy technikusira mit meg nem kell tanulni. Hát még Gépészmérnökként milyen sok okosságot beletömnek a kis emberek buksijába.
    Na szal sokmindent megértek én, de akkor mond meg miért halad (jó akkor nem folyik, nem tudom miért ragaszkodsz a folyás definiciójához hogy gördülnek a részecskék egymáson és stb stb de nevezzük így: halad az üveg majdnem mint a folyadék:D megfelel? bár egyszerübb azt mondani hogy: folyik!!)
    Ha bemegyek a pékségbe és kérek egy kiló kenyeret nem kezdenek egyből 6 kamionnal pakolni a házamhoz (ugye kilo=10^3 ) mert értik hogy egy kilogramm kenyeret kértem)
    Epikurosznak meg tényleg nagyon sok hülye hozzászólása van ezt aláírom , de mikor azért kezditek baszlatni mert azt mondta hogy a homok folyik háát....
    minden viszonyítás kérdése, abból a szempontból ahogy ő mondta tényleg lehet folyadéknak tekinteni a homok mozgását csakúgy mint a forgácsolást. Ezért is írtam hogy "pff ennyi erővel bármit lehet annak tekinteni", ne kössünk má bele mindenbe emberek.