• akoshun
    srácok, srácok...
    Először is a mai atomreaktorok (konkrétan Paksra gondolok) nem úgy működnek mint a Csernobili. Nem igazán látom, hogy mi állja az útját további reaktorok felhúzásának. Hasonló katasztrófa lehetetlen. Abban sem vagyok biztos hogy szándékosan elő lehetne e idézni.
    Attól nem kell félni, hogy a katonaság felhasználja... Mármint, szar lenne ezzel a technológiával egy háborúban találkozni, de ha már oda kerül a sor hogy ilyesmikkel dobálóznak... Nos, most is képesek lennénk kipusztítani magunkat, ha oda kerülne a sor.
    Mellesleg még az első postokban felmerült a Greenpeace, meg ilyenek. Tudom, hogy mindig vannak indokok, hogy miért kell tiltakozni és miért nem, de... hát, hogy is mondjam... inkább a szén? Már amíg egyáltalán lehet választani. Én áttérnék az atomra és majd pártíz év múlva jöhetnének a fúziósok, remélhetőleg addigra meglennének.
    Ha meg már ennyire eloffoltunk akkor én mégtovább mennék. A hidrogénes autó sajnos nem túl jó ötlet, de ott se nagyon van választás. Aki látott manapság benzinkutat, az a saját bőrén érezheti a "válságot". Bocs a szóért, elcsépelt, de itt taán mégis ezt kell használni.
    Hogy ezek mind hogy jönnek? Hát talán valami megoldás-féle lehet majd egyszer belőle. Mert ha mondjuk holnaptól nulla lenne az olaj/földgáz amit hasznáhatunk, akkor nem csak a kocsk nem mennének de áram se lenne... legalábbis reggel és este biztos nem. Az ilyesmiket érdemes végiggondolni, mielőtt nagyon elutasítunk egy új dolgot. Főleg hogy még sehol nem tart, de már nem tetszett sokaknak. Szerintem go for it.