• redfish
  #12
  Kivételes helyzetben vagyok :
  - forgalmazóként 3 webshopot üzemeltetek
  - fogyasztóként már szinte mindent a neten rendelek (műszaki cikkektől az élelmiszerig, szappantól a ruhaneműig)

  FORGALMAZÓKÉNT úgy tapasztalom, hogy egyre többen fizetnek átutalással bankszámlára (így csak 650Ft a postaköltségük), mint postai utánvéttel (ez akár 850-1800Ft-tal is több postaköltség lehet)... Nekünk eddig még egyetlen küldeményünk sem tűnt el a postán!
  A PayPal bankkártyás fizetési módot most fogjuk bevezetni, kicsit aggódom, hogy ezt kevesen tudják majd használni : nem mindenkinek van bankkártyája ill. bankszámlája, sokaknak egy egyszerű regisztráció is bonyodalmas, a PayPal regisztráció (főleg angolul!) még bonyolultabb...
  Aggódom azért is, mert a fizető felület is angol nyelvű, sokaknak fogalmuk sincs a "first name" és a "last name" jelentéséről...
  Magam sem hinném el, ha nem látnám a webshopunkban, hogy sokaknak fogalmuk sincs, hogy Magyarország angolul Hungary! (Kénytelen voltam átírni a webshopban, mert sokan ÍGY nem találták meg.)
  Tudni kell, hogy a kereskedőtől 3,4%+90Ft-ot von le a PayPal befizetésenként, ami azért nem kevés!
  De a Bankok ennél még többet vonnának le, ha szerződést kötnénk velük bankkártyás fizetésre!!! (Na, ezért nem teszik fel sokan a bankkártyás fizetési lehetőséget a shopjukba.)

  VÁSÁRLÓKÉNT szívesebben választom az utánvételes fizetést, mert sok netboltban a megrendelésnél még nem tudják pontosan, tudják-e szállítani a megrendelt termékeket, de ezeket előre ki kellene fizetnem... Így utánvéttel fizetve biztosan csak azt fizetem ki, amit valóban megkapok a csomagban.
  Külföldről is sokat rendelek : külföldi webshopban kizárólag előrefizetéssel lehet megrendelést leadni... Na, ilyenkor hetekig izgulhatok, hogy vajon megkapom-e a kifizetett cuccot?!... (Eddig mindig megkaptam.)
  Örülök, hogy megemlítették a cikkben a G'Roby-t : én is innen rendelek, gyorsak, pontosak, korrektek, udvariasak a szállítók, SZUPERJÓ cég!!!!

  Én csak dicsérni tudom az osCommerce rendszert, egyik webshopunk is ilyen.
  Ingyen letölthető, kis segítséggel egy tárhelyre feltelepíthető, nagyon jól kezelhető Admin felülete van. Az a randa szürke alap-sablon kinézet pedig elég könnyen átszínezhető, átformálható! Millónyi ingyenes bővítmény létezik hozzá, ezekkel komfortosabbá tehető. Nekünk kb.25-30ezer Ft-nyi befektetéssel lett igazán szuper kis netboltunk az osCommerce programmal.