• gybfefe
    Valóban nem hozza kontextusba a végtelennel mivel megáll egy indexnél, azonban teljesen világos hogy rakhatná a kis vesszőcskéket a végtelenségig egymás után. Egyszerűbben fogalmazva mint már régebben is írtam a végtelen igazolására, nincsenek tökéletesen zárt rendszerek, minden kis energia csorgással kapcsolódik a végtelenhez. A geodetikus precesszió csak görbült sokaságokon jelentkezik :) Gondoltam rákeresek hol említed még a geodetikus precessziót. Nos igazábol nem látom min vitatkozunk, de ha mégis, talán úgy fogalmaznék épp a mennyiségeken. Egzakt mérések és a reá ható végtelen között ez az a határ amin nem akarsz túllépni és valóban Newton nem adta meg a mindent leíró képletet de ezzel csak arra akartam utalni hogy a végtelen egyszerre végtelenül egyszerű és végtelenül bonyolult is. A filozófusok szakmája az hogy eldöntsék ez mennyire közelíthető meg dialektikusan én csupán diktátumokkal szolgálhatok :) a második pontra még annyit hogy nem én beszéltem rejtett változókról, de ha muszály akkor legyen ez a változó a végtelen mert hogy az is. Mikor állítottam én azt hogy a világ determinisztikus én pont arról papolok hogy a végtelen valóban végtelen, ahhoz hogy determinisztikus legyen el kéne érnie a végtelent ez pedig ugye paradoxon
    Szívesen vitáznék még erről de most sajna el kell mennem azonban legkésőbb holnap folytatom ha van kihívás :) (jut eszembe a geodetikus precesszióról nemrég az örvények forgószelek kategóriában volt egy kis cikk...szeretem a hasonlóságokat a végtelen végtelen ismétlődéseket produkál:))