• Stanlee
    #15
    Mi is hasonló helyzetben voltunk/vagyunk. A közelben lévő "városban" lenne 16 Mbit-es net. Cickány írogatja a wifi hálózatot. Kössz. Először is, kellene vki, akit ismerek a városban, bekötik hozzá a netet, azt fizetem, plusz az extra villanyszámlát. Feltételezzük, hogy ez megvan, de ennek igen kicsi a valószínűsége, mint újonnan érkezett külföldinek, hogy rögtön spanjaid lesznek, akik engedik, hogy a nevükre vesznek netet, és ha tőtögetsz és lekaszálnak, akkor hozzájuk megy a policáj. Netelőfizetés megoldva. A gond ott van, hogy a másik település, pont a hegy túloldalán, szintén völgyben van. A távolság 4 km. Kevésbé hiszem, hogy a hegyen átlövöd a jelet, és lesz 54 Mbit-es hálózatom :-). Szóval én szeretem azt, hogy mi magyarok nagyon okosak vagyunk, de ennyire :-).

    Amúgy nekünk is van kint Bajorországban vidéken szélessávunk. 768/128 kbit/sec sebességgel. Mondjuk még mindig jobb, mint a semmi. Mert hosszú ideig ez sem volt. Sávszélesség bővítés? majd egyszer, talán, sohanapján kiskedden. Nekem a bp-i lakásomban 512 kbit/sec a feltöltési sebességem. Nem hajt a tatár. Aminek kell, az lejön ott is, meg fel is megy, csak kicsit lassabban.

    Barpi, szerintem meg kellett volna nézned az Arcor-t is, mert nekik saját hálózatuk van, szinte mindenhol ajánlanak netet, és a hazai hurokhordozás intézményéhez hasonlóan tudnak DSl-t szolgáltatni. A T-Com az összes szolgáltatásával együtt egy nagy rakat ****. Persze a DSL sebessége attól, hogy más adja, nem lesz jobb, mivel ennek fizikai háttere van, de esetleg a szolgáltatásban jobb minőséget kapnál.