A cikkből nem nagyon derül ki, hogy milyen fizetésről van szó?
Adófizetés?... Vagy online vásárlás?...
(Mert az adófizető a Hivatal által utólérhető a lakcímén, tökmindegy milyen az email címe.)
Ha az online vásárlásról van szó, ehhez érdemben hozzá tudok szólni, jelenleg 3 webshopban veszem fel a megrendeléseket : teljesen mindegy, kinek milyen email-címe van, én az IP-címet és HOST-ot vizsgálom!
Ez elég sokat elárul!
Pl.román IP-címről jövő megrendelésnél nem fogom elhinni, hogy az illető Sopronban lakik... Múltkor USA IP-ről jött megrendelés, felhívtam a csajt és mondom neki, nem külföldön van éppen (a mobilja belföldön működött!)?... Elhebegte, hogy most épp Olaszországban van, de hétvégén hazautazik... Na, udvariasan töröltem a megrendelését és magamban konstatáltam, hogy az Anonym-IP programja még fejlesztésre szorul...
De azt is el kell mondjam, hogy elég sokan megrendelgetnek (t-online címről is) úgy, hogy aztán nem veszik át a megrendeléseiket... Ezeknek a csomagoknak mi fizethetjük a postaköltségét, ami esetenként 1300-1700-2000Ft (utánvételes, ajánlott küldemények)...
Ezekkel a Vevőkkel nem tudunk semmit csinálni!
A kárunk már többszázezer Ft, az is igazságtalan lenne, ha felemelnénk a termékek árait és olyanokkal fizettetnénk többletköltséget, akik becsületesen átveszik a megrendelt termékeiket!
Szóval, megértem, ha más online boltok is próbálják kiszűrni valahogy a kamu Vevőket. Csakhogy erre az email-cím nem alkalmas!
Legalább IP-címet és HOST-ot kellene nézni.
Le szoktam chekkolni a megadott postacímet is (nem egyszer kiderült már, hogy nincs is olyan utca, vagy az utcában nincs olyan házszám, vagy Sopronnak Szeged irányítószámát írta be a hülyegyerek)...
Sokszor rákeresek a megrendelőre iwiw-en, vagy a neten (Fórumokban sok Vevőt megtalálni).
Amúgy semmiből nem áll Bátori Katalinnak regisztrálnia egy új email-címet [email protected] névvel... Na, én az ilyennek már nem dőlök be!
VISZONT : most, hogy utánagondolok, még SOHA nem fordult elő, hogy olyan Vevő nem vette volna át a megrendelését, aki vállalati email-címről adott le megrendelést!!!