Erre csak ráfogják azok, akik nem tudnak sikeres játékot készíteni PC-re.
Én FPS / akció stílus kedvelője vagyok, ilyen szemszögből néhány ok;
-az újabb játékok teli vannak buggal, amik a játékélmény rovására mennek
-nem tudják optimalizálni rendesen a játékot (hardverek vagy szoftverek miatt, vagy csak ők lusták, vagy az új motorok a hibásak, kezdeti állapotban vannak?)... ráadásul a nem csúcsgépeken kb. mint egy több éves játék grafikai látványát sem érik el.
-kevés lehetőség, kevés újdonság, egyszerű játékmenet
Crysisból biztos hogy 3x annyi példány ment volna el konzolon. Legnagyobb hátránya a gépigény, és hogy ha nincs csúcsgépe nem olyan szép a játék (bár valaki mediumon is szépnek mondja, én láttam már szebbet is... felesleges részletezés, kevés látványos effekt), a másik hátránya a szerintem hihetetlen rossz multi (alig van fps játék amivel nem multiztam egy keveset legalább, van tapasztalatom :P).
Gears of War is igen sikeres volt konzolon. Én is kipróbáltam mikor kijött, 3. pálya után törlés...
Assassin's Creed az nagyon tetszett. PC-n is sokan megakarták venni, de kipróbálták előtte; sokaknak unalmas az állandóan ismétlődő küldetések, és könnyű a játék, kombózás is nagyon egyszerű... hát mondjuk tényleg. na meg multi hiánya.
Ez csak néhány példa volt. Aki tájékozott az ilyen játékok terén az érti amiről beszélek. Stratégiákkal, meg ilyen stílusu játékokkal nem tudom mi a helyzet, ezekre sajnálom az időt őszintén szólva.
Armed Assault nagyon tetszett, de szintén teli buggal. De fejlesztik meg jó multija van, és gondolkodok rajta, hogy érdemes-e lenne megvenni, majd ha túl leszek az érettségin.
Single-ben nem nagyon játszottam még 1 játékkal se hetekig ^^ Multiban meg csak nyáron, GRAW 2-vel. Ami tényleg megérdemelte volna, hogy megvegyem, mert javítottak bugokat, volt pálya szerkesztő, stb.. Csakhát akkor a gépemet vettük, meg lakás felújítás, meg ilyesmi.