ZSOOLT2#109
"A cikkel kapcsolatban, egyszer úgyis feltörik." Ez így igaz, nem létezik feltörhetetlen másolásvédelem, de eladás szempontjából nagyon nem mindegy, hogy egy héttel megjelenés előtt már fennt van a neten a tört verzió, vagy csak két-három héttel később.
"túl drágák ahhoz a játékok, hogy azért, hogy pár órát játszak vele" A játékidő 40-45 óra egy végigjátszásra, de egy végigjátszással még messze nem játszottad ki a játékot, a KOTOR-t 4-5ször vittem végig.
A legtöbb számítógépes játék ára pár hónappal a megjelenés után a felére csökken, később a negyedére is.
"Játékokkal kapcsolatban, optimalizálják normálisabban a játékokt, és ne csak grafikában legyenek újítások" A Mass effect a minimális- és ajánlott gépigény alapján jól otimalizált játéknak tűnik, ha jól skálázható lesz a grafikai minőség, jól futhat régebbi hardveren is, de ez a prog. kifejezetten az, amiben nem csak grafikai újítások vannak, hanem van benne komoly belső tartalom is.
"amíg pc-re nem lesznek jobban optimalizált és komolyabb, hosszabb ideig élvezhető játékok, úgy hogy ki is használják a gépek teljesíményét" Optimalizálásról annyit, hogy sok játék az alatta működő hardver alig 40-50%át használja ki, ami elég szánalmas (lásd még: Crysis)
"Senki se fog nyerni, mindenki védi az álláspontját. Warez fennt fog maradni biztos vagyok benne" Ebben én is.
"Akiknek ez az életük illetve tudnak erre költeni azok meg támadni fogják mindig is" Nem érdemes megvenni az optimalizálatlan, bugos, de minden belső tartalom nélküli, nem szórakoztató programokat, szerintem ebben az esetben jogos, hogy az ember leszedi a netről. Ugyanígy, ha egyszerűen nincs rá pénz, akkor is inkább érdemes letölteni. De egy ilyen programot, mint ez, amiben ennyi munka és hozzáértés van, midenképpen érdemes lehet megvenni, ha nem is a megjelenés napján, de azután pár hónappal mindenképpen, mikor leesik az ára 4000Ft környékére.
"mondjuk ez a játék engem legkevésbé sem érdekel" Igazából nem értem, akkor miért ebbe a fórumba került a hozzászólásod.
Nem vagyok teljesen warez-ellenes, van néhány másolt játékom, de csak azt veszem meg boltban, amelyik tényleg érdemes erre, és általában alacsonyabb áron elérhető, 4k-nál többet sohasem költöttem számítógépes játékra.