• Balumann
    A cikkel kapcsolatban, egyszer úgyis feltörik.
    Furcsa számomra, hogy ennyien warez ellenesek. Én még mindig azt mondom, hogy túl drágák ahhoz a játékok, hogy azért, hogy pár órát játszak vele, nem fogok annyit kiadni, főleg hogy nem képesek optimalizálni se időnként (gépet is kell újítani), és azt a sok pénzt el lehet hasznosabb dolgokra is költeni. Akiknek ez az élete, vagy van annyi pénzük, hogy ezeket is megvegyék, vegyék meg.

Meglehet keresni munkával... én nem fogok tanulás mellett azért dolgozni és elcseszni az összes időmet, hogy megtudjak venni 1-2 játékot, amivel játszok pár órát, vagy neten pár alkalommal. Majd ha olyan áruk lesz, vagy nagyobb fizetés lesz akkor megvesszük/többet fogunk venni.

A warez nem egészen egyezik meg azzal, hogy vigyünk mindent ami mozdítható. Digitális technikának előnye, hogy korlátlanul lehet másolni adatot, ami nem okoz "fizikai" veszteséget másnak. És ha így nézzük, mind1 a fejlesztőknek hogy én játszok-e vele vagy nem. Ha játszok vele, akkor meg még ott van az is, hogy másnak elmondhatom, hogy milyen jó és ha tudja akkor megveszi. Vagy játszunk privátban multiban, kipróbálják és megveszik mert szeretnének rendes neten is játszani.

Még 1-2 dolog. Zenénél koncertekből, filmeknél meg a mozikból megy be a legtöbb bevétel tudtommal. Warez segítségével csak terjed. De eredetiben zenei CD-knél ott a jobb minőség, filmeket is általában extrák nélkül raknak fel, megéri megvenni. És elérhetőbb árakon is vannak mint a játékok.
    Játékokkal kapcsolatban, optimalizálják normálisabban a játékokt, és ne csak grafikában legyenek újítások. Legyen 8 giga és legyen u2 engines vagy régebbi motorral készült, legyenek sokáig tartó élvezetes játékok.
    Leginkább a legújabb Turok -tól akadtam ki most, 12 gigát foglal, játék meg szörnyen gagyi, még a grafika is, már a 2. pályát sincs türelmem végig vinni... Hogy lehetne ilyenért kiadni 1000Ft-nál többet?!

Nah szóval nekem ez az álláspontom. Tudom, most akik dolgoznak és ilyenekre költik, akiknek a hobbijuk is ez le fogják szedni a fejem... hogy képzelem hogy játszok mikor nincs pénzem.

Ja, és szerintem később társadalmi szempontból jobb lesz, ha a tanulók nem játékok megvételéért dolgoznak hanem tanulnak inkább...

És a konzol kérdés... amíg pc-re nem lesznek jobban optimalizált és komolyabb, hosszabb ideig élvezhető játékok, úgy hogy ki is használják a gépek teljesíményét (és nem lesz olyan h 2 ugyan olyan gépen 10 fps különbség van...) addig tényleg jobban megérheti konzolon játszani (aki csak játszani szeret).

Egyébként meg, sok megoldás lenne a warez csökkentésére. Mégis csak eszetlenül támadják, vagy felesleges ráköltésekkel próbálkoznak eredménytelenül, biztos ezt is felfogják törni (mondjuk ez a játék engem legkevésbé sem érdekel).