BlackRose#35
Még véletlenül sem, mondom hogy szellemi tulajdon nem létezik és ennek semmi köze ideológiához. Ha valami nem határozható meg az adott dolog keretei között akkor az már nem az. A tulajdon alapvető tulajdonsága, hogy lopható. A lopás definiciója pedig nem alkalmazható valamire ami nem tulajdon. Vagyis valamit csak akkor lehet lopni ha tulajdonost cserél. Ha az akció után (nevezzük ezt az egyszerűség kedvéért lopásnak) mindkét félnél megmarad az adott dolog akkor lopás nem történt, tehát az akció nem lopás. Ugyanakkor nem lehet pl. megosztásról sem beszélni mert a megosztás definiciója alapjában, hogy egy ideig te használod egy ideig én, de nem használhatjuk egy időben. Szóval itt nagyon beteges a helyzet, mert sem lopni sem megosztani nem lehet és mégis pofátlanul tulajdonnak nevezik. Pedig a már maga a törvény a nevégen mondja "Copyright" vagyis másolásról van szó nem lopásról, nem megosztásról hanem másolásról. És másolni tulajdont szintén nem lehet, mert ha valami másolható akkor az nem tulajdon. Ez nem ideológiai kérdés ez logikai, matematikai kérdés amely egyszerűen látható. Persze matematikai és logikai oldalról nem vizsgál ma senki semmit minden csupán érdekek harca, ki a fenét érdekel az erkölcs és a logika, fő a 110 millió dollár a kézben.
Én színtiszta kapitalista beállítottságú vagyok és tudom, hogy a nyereség talán a legfontosabb dolog az életben mert az nélkül semmi sem működhet... de kérem legyünk nyereségesek úgy, hogy valami értékeset csinálunk amivel mások életét szebbé, jobbá tesszük (és ezért ők a saját nyereségük egy részét nekünk adják cserébe) és nem pedig úgy, hogy valakinek a fejére állunk mert érdekeinket jobban tudjuk ráerőszakolni mint ő az saját érdekeit miránk. Erről szól ma a világ a kérdés ki győzütt és nem pedig kinek van igaza és mi erkölcsi és mi logikus... sajnos.