• shabba
    #10
    Az AMD-t nem a vezetők munkájának megkönnyítése miatt fogják szétszedni. Több lehetőségük van a pénzügyi gondok megoldására. Vagy az egész céget eladják az új tulaj majd több pénzt pumpál bele így hozva helyre a gondokat. Vagy szétszedik kettő vagy több részre és utána csak egy részét adják el, esetleg azt is csak részlegesen így jutva többlet tőkéhez, amit a megmaradt részek fejlesztésére lehet majd fordítani.

    Én azt tartom valószínűnek hogy az AMD a gyártást el fogja adni, pl. a TSMC-nek. Azt tartom valószínűbbnek hogy először csak a felé, 50-50%-ban lesz tulajdonosa a két cég, így megtarthat némi befolyást az AMD is. De később nem tartom kizártnak azt hogy teljes mértékben eladják, de akár ez már az első lépésben is előfordulhat. És akkor onnantól ugyanúgy csak proci fejlesztő lesz majd az AMD, mint most az Nvidia, a gyártást pedig szerződéses alapon külső céggel oldják majd meg. Mivel jelenleg mindkét cég a TSMC-vel ápol ilyen jellegű kapcsolatokat, ezért erősen esélyes a TSMC mint vevő az AMD gyáraira.

    Ez olyan mint amikor anyagilag megszorul egy család. Először kölcsönkérnek vagy hitelt vesznek fel. De már odáig jutnak hogy a kölcsön vagy a hitel kamatait is kölcsönből kell fedezni és hullámok véglesz összecsapnak a fejük fölött, akkor nem marad más mint a Ácsaládi ezüst" árúba bocsájtása, még ha az olyan fájó(már ha egyáltalán van "családi ezüst"). Az AMD esetében ez a "családi ezüst" a felvezető gyárak, amiktől nem szívesen szabadulnak meg. De mivel jelentős értéket képviselnek, ezért eszköz lehet az anyagi helyzetük rendbetételében.