• rigidus
    > Hidegfuzio energetikai szempontbol nem lehetseges

Ezt, hogy erted?

> A Fold magnesesseget aramfejlesztesre hasznalo keszulekek nem ujak. Ilyet lattam mar az 1920-as evekbol is (resztvettem a restauralasaban egy kiallitasra, osszeszereles utan poenbol kiprobaltuk, mukodott)

A TPU-rol az a hiedelem jarja, hogy ezen az elven mukodik. Ahogy haladok az epitesevel, nekem egyre inkabb az a gyanum, hogy ez nem igy van. Szerintem Steven Mark itt tevedett. Ez az eszkoz hasonlo elven mukodik mint a kapcsolouzemu tapegysegek, csak az impulzusok nem kondenzatorokban tarolodnak, hanem egy vezetobol allo gyurube vannak belevezetve amit tovabbi ipulzusokkal gerjesztenek. Vegul pedig a gyuru ket polusa kozti potencialkulonbseg adja az elektromos energiat.

SM azt allitja, hogy ezek az impulzusok a Fold magneses mezejebol szarmaznak, holott en azt gondolom, hogy az urbeli eszkozeinkben is szep szerevel hasznalunk nagyfeszultsegu impulzusokra alapulo megoldasokat akar tavol a Foldtol is.

Azt megkerdezhetem, hogy az az eszkoz amivel Neked volt dolgod milyen elven mukodik? Koszi elore is. :)