• ziipp
    > "Az embereknek fogalmuk se volt arról, mi a piacgazdaság."
    Ez azért így nem igaz, elég csak az új gazdasági mechanizmusra gondolni '68-ból. Történelem tanárom szerint, ez egyfajta gyakorlás volt a tényleges piacgazdaságra.

> "Neked gőzöd sincs milyen volt 89-90 tájékán."
    Nem voltam ott a helyszínen ez tény. Ugyanis akkor születtem. (Szar ebbe belegondolni, mi? :]) De annak alapján amit elmondtál, pontosan tudom hogy milyen volt akkor, sőt lehet hogy még jobban is, mert valamivel objektívebben tudom szemlélni az akkori eseményeket.

Ugye mi magyarok eddig milyen büszkék voltunk arra, hogy nállunk "értelmesen", "kultúráltan" zajlott le a forradalom. Ja, hogyne. A nagyfejűek a tűz körül tudtak maradni, pontosan amiatt, hogy nem volt elég véres az átállás. Bizony azt mondom, brutálisabban kellett volna megtörténnie a dolognak. Találd ki, hogy a parlament melyik két tagja keres a legtöbbet! Annyit segítek, hogy mindketten tagjai voltak a kommunista pártnak.

> "Akik kacsingattak a politika felé, azok mind tagjai, vagy szimpatizánsai voltak az MSZMP-nek."
    Ez sem igaz. Vegyük a Fideszt például. Ne a jelenlegit, hanem az akkor formálódó szervezetet. Róluk azért nem lehet mondani, hogy MSZP bérencek voltak, vagy igen?