Mondok 2 példát, olyan szakembereket, pszichiátereekt, akiknek erről papírjuk van, mégis szerintem érdemtelenek.
Az első egy ismert, már öreg pszichiáter, aki melelsleg meleg. Nos, ez az úriember nekem személyesen dicsekedte el, kb. 15 éve, hogy volt olyan év, amikor 400 partnere volt. Pedig mi nem a maja naptárt alkalmazzuk. Bumm! Más forrásból tudom, hogy ez az úriember még a 80-as években orvosi igazolást adott olyan fiatalembereknek, akiknek nem volt kedvük bevonulni kötelező katonai szolgálatra. Fizetés: természetben.
Kettő:
Nézem pár hete a Vitál TV nevű műintézmény Mesterkurzus c. adását. Az előadó egy koszorús pszichiáter, dr. Popper Péter bácsi. Téma: Szeretni kell?
Az előadás maga érdekes, a TV képernyőjén is átsüt, hogy a hallgatóság székbe szegezve szívja magába az okosságokat.
Na, de mit mond Péter bácsi: a legnagyobb bűn a másik ember el nem fogadása. Nem ám a gyilkosság, nem ám a rablás, ezek szerint mégcsak a népirtás, a holokauszt kivitelezése sem volt a legnagyobb bűn: hanem a másik ember el nem fogadása, az intolerancia, a rasszizmus. Peti bácsi a mondandóját egy bibliai példával igazolja: az első testvérpár, Ábel és Káin, égő áldozatot mutatott be Istennek (Jehovának). Ábel füstje szép kacskaringósan felszállt az égbe, ergo kedves volt Istennek, ellenben Káin füstje szétterült a földön, ne azért mert szélcsend, esetleg párás levegő volt, hanem mert őt nem komálta az Öregisten.
Dühös is lett erre Káin, de nagyon, és mivel Istenig nem ért el a keze, a közelben lévő Ábelt (aki az egészben vétlen volt) szúrta le. Nincs új a nap alatt, ezt bizonyítják az aláírásomban megadott, cigányok által elkövetett bűncselekmények is. Pedig Ábel és Káin óta jó sok idő eltelt.
Ha elvonatkoztatunk a bibliai esettől, és Ábel valóban intoleráns lett volna, Peti bának akkor sem lenne igaza, ugyanis Káin gyilkossága semmilyen módon nem indokolható meg.
Az embernek jogában áll megálasztania azokat, akikkel együtt szeretne élni, ez alapvető emberi jog, kapcsolódik a szabad akarathoz, olyan ez is, mint a szabad házaspár vagy barát megválasztásának joga.
Ez két példa volt, több is van még, nem fogom elmondani.
Természetesen vannak tisztességes, szakmailag felkészült, erkölcsi érzékkel megáldott pszichiáterek is.