• Epikurosz
    Folytatva az eszmecserét:

A társadalom, és szorosabban véve az állam képmutató magatartásával kapcsolatban nekem a legkisebb kétségeim sincsenek.
    Vegyük például a legutóbbi nemzetközi visszhangot kapott egyházi botrányt, a fundamentalista mormon szekta texasi telepének felszámolását.

A szekta, állítólag magasztalta a poligámiát, bár az tény, hogy USA-ban több muzulmán hívő él poligamikus kapcsolatban, persze hivatalos házasság csak egy van, a többi nő élettárs. A kutya sem törődik velük.

Ha színesbőrű, netán cigány bűnözőkről van szó, ami ritka, akkor azonnal hozzá kell tenni, hogy ez nem tekinthető általánosnak, stb. stb.

A texasi szektánál én azt nem értem, hogy miért nem nyomozta ki a rendőrség (a sherifi hivatal) a bűnösöket, és a többi szektatagot miért nem hagyták békén. ráadásul az egész hatósági támadást egy telefonhívás indította el, és mai napig nem tudják, hogy ki volt a hívó (állítólag egy fiatal női hang).
    Az eset hasonlít egy másikra, a Waco-ira, az is Texasban történt. Mit ad Isten, Texas (aszem leköszőnt) kormányzója, Mr. Perry nemrég jelentetett meg egy könyvet, amely harcait mutatja be az erkölcsért. Az ürgét én a 700-as klubban láttam nyilatkozni nemrég (ATV).

Szóval, nekem az az erős benyomásom, hogy az elnyomó államgépezet minden olyan közösséget felszámol, amely egy alternatív életmódot mutat fel. Persze, ha az alternatíva elfogadott, lásd magát a Szcientológiát, vagy Jehova tanúit (régen őket is üldözték), akkor nincs gond.
    A poligámiára visszatérve, a muszlimok valamelyik kanadai tartományban eljutottak oda, hogy esetükben, enyhébb bűncslekményeket a sarya szerint ítélnek meg és el közösségi bíróságok.
    Sok furcsaság van még kis világunkban.