• horko
  #13
  Nézöpnt kérdése nekem BP. 200 km., Bécs 70, ezért inkább Ausztriában vásárolok.
  Egyszerü szerverüzemeltetö szempontból teljesen fölösleges volt lecserélnem a régi Core Duo rendszert.
  Az esetek többségében 2-3 processzormag is üresjáratban, kihasználatlanul áll, lényegében feleslegesen fogyasztja az áramot. Ezzel kapcsolatban még sok tennivalójuk van a programozóknak is tudniillik a szoft része a dolognak mindig hátul kullog.

  De nem ez az egyetlen oka annak, hogy az Intel q9450 nem nyügözött le, többet vártam az az igazság. Végülis a számolási kapacitás adott, csak arra vár, hogy kihasználjuk, de itt van még a memória problémája is és az rendesen rányomja bélyegét nem egy eredményre. Ami ezek közül talán a legfájóbb lehet sokaknak, hogy emiatt a játékok is lassabbak (itt kijelenteném, hogy sosem játsztam nem is fogok), mint egy sima asztali Core 2-es rendszeren. És akkor még nem szóltam a rendkívül magas fogyasztásról, melegedésröl.

  A régi config egy Skulltrail D5400XS platformon volt amin 2 darab Core 2 Extreme QX6700 futott párhuzamosan aminek elvileg 260 W a fogyasztása, de a gyakorlatban alig volt 150 w. Már nagyon bánt hogy eladtam. Ezt összevetve a q9450 100 w-ot fogyaszt gyakorlatban, amit nem akartam elhinni (lehet egy gyengus szériát fogtam ki, nem tudom), és így alapjáratban 42-45 C vízzel!!! Nem akarok azon gondolkodni mennyi lesz akkor, ha egy kevés kakaót adok majd rá.

  Szóval egy szó mint száz, most már biztos: hamarosan túlteszek rajta.