• Helcat
    #35
    Amerika az erősebb jogán mondja meg másoknak, mit csináljanak. Szemét dolog ez a "világ csendőre" szerep, de a jelek szerint a világnak szüksége van egy ilyenre, és akkor már inkább az USA mint az oroszok vagy Kína. A Fehér Ház előtt tüntethetsz a háború ellen, de ha a Tiananmen téren próbálsz végigmenni egy FREE TIBET pólóban, akkor jó eséllyel elüt félúton egy kivilágítatlan lövészpáncélos.
    Nem kell szeretni az amcsikat azért, amit tettek vagy tesznek, de ez az "atomot Amerikának" hozzáállás teljesen értelmetlen. Jelenleg ez van, lehetne rosszabb.

    Igazságot meg kár keresni, az csak a mesében van. Hasznosabb lenne megoldások után kutatni. Magyarországnak pl. ott az EU, mint kiváló lehetőség a történelmi problémák kultúrált megoldására. Ha eltűnnek a határok, 50 év múlva már senkit nem érdekel, hogy Erdély melyik államhoz tartozott közigazgatásilag.
    Az általd felvetett problémáknak meg nem sok köze van az EU-hoz, sokkal inkább ahhoz, amit ma Magyarországon politika címszó alatt adnak el a népnek. A többi tagállam meg tudja oldani az ilyen jellegű dolgait.