• franko2
    Helcat
    "3. A ledobott atombombák több százezer amerikai és több millió JAPÁN életét mentették meg. A másik opció ugyanis a partraszállás lett volna. És ez független a mögöttes politikai szándéktól.
    4. A második bomba azért kellett, mert a japánok még az első után sem akartak feltétel nélküli megadást."
    Ezeket nem egészen így hallottam, én úgy hallottam hogy a Japánok meg akarták adni magukat de volt két feltételük az eggyik hogy a császár maradjon az ország élén a másik hogy megmaradjanak független országként, amerika viszont azt akarta hogy előbb feltétlen adják meg magukat utána tárgyaljanak Japán sorsáról, ha amerikának ténleg számítana az emberi élet elfogadta volna Japán feltételeit. A másikat meg úgy halottam hogy hogy a Japánok nem is tudták hogy mi történt azt hitték hogy az amerikaiak hagyományos bombái miatt elpusztultak a rádiók meg a távközlési hállózatok, és fogalmuk sem volt az atombombáról, és amerika sem jelezte csak a második bomba után mondták meg hogy mi történt, én így tudom, ha nincs igazam javítsatok ki.