• Sanyix
    Ne higyj neki, fogalma sincs róla hogy miről beszél! :D A 7.10-es ben van egy bug, hogy az a 3d enegdélyezős izé fos, és a drivernek a felét lehagyták. apt-get remove xorg-fglrx (ha egyáltalán így megtalálja), majd apt-get install xorg-fglrx, majd dpkg-reconfigure xserver-xorg végigenterezed amíg el nem jutsz a driverválasztásig, majd ott kiválasztod az fglrx-et, majd restart xserver, vagy sima rendszer újraindítás, és mennie kéne.
    Egyébként ez a hiba a 8-asban már nincs. Mellesleg ez a nemszereti az ati-t a linux(és ezért szar, de ha a vistahoz nincs normális driver akkor a hardvergyártó a szar, nem a rendszer...) , is olyan mint az amd jobban melegszik az intel duma. Egyszer régen így volt 1 hónapig, és azóta is minden nab ezt mondogatja, holott már fordítva van.
    Nekem ati-m van, és több mint 2 éve simán megy minden vele, full 3d gyorsítással. Csak egy kicsit guglizni kell, vagy csak megkérdezni egy linuxos topigban.

Miért ne lehetne válatoztatni a monitor fényerejét? Én gnome és kde alatt is megtaláltam, és ment, bár én inkább a monitoron változtatom ha kell :) Azt nemtudom hogy a 3d-s izéknél hogy van, nekem elég a csak simán szép 2d-s felület is, és szerintem notira is jobb lenne, hiszen ott számít a fogyasztás, a 3d meg többet fogyaszt.

És nézd meg a procihőmérsékletet is, hogy mennyire hasonlít az energiatakarékos üzeméhez, mert bár a legtöbb gépnél automatikusan megy a 7-es ubuntuktól kezdve a bus disconnect(ami winnél mindig külön programos telepítős volt), meg a frekvencia, feszültség szabályozás, de lehet hogy neked nem megy, és állítani kell.