Véleménnyilvánítást kérek, erről a sokakat megosztó témáról.
  • ZilogR
    #30
    igen, nekem sem világos, így visszaolvasva. Igyekszem akkor a konkrét kérdést feltenni:

    Ha egy teljesen magatehetetlen ember, aki teljesen ép értelmű, ellenben nagyon súlyos beteg, viszont hosszú évtizedekig életben tartható úgy dönt, hogy nem fogja a halált választani, dönthet-e úgy a környezete, hogy helyette dönt?

    Nézzünk egy talán nem is annyira sci-fi-be illő példát: A NanoTech Corp. vezetője halála esetén az örökösök úgy fognak dönteni, hogy a cég féltve őrzött fejlesztéseit a nagyközönség elé tárják. Ilyenek pl.: a rákos sejteket felismerő és elpusztító nanogépek, amelyek használhatóak az erekben található lerakódások eltávolítására is, sőt, a gerincvelő egyes elszakadt szakaszainak pótlására. Ugyanezen szerkezetek felhasználhatók olyan hétköznapi problémák kezelésére, mint a kezdődő fogszuvasodás betőmése eredeti sejtalkotókkal, amit a paciens genetikai anyaga alapján gyártanak le ezek a kis gépek.
    A cég vezetőjét baleset éri és csupán vegetál - évtizedekig. Nem akar meghalni. Ahogyan emberek milliói sem azokban a betegségekben, amelyek gyógyíthatóvá válnak az ő halála esetén.

    Ekkor mi a teendő?