Fejlesztő: 1C Company: Ino-Co

Kiadó: Paradox Interactive

Magyar Majesty 2 blog     | | | |     Hivatalos honlap     | | | |     Hivatalos fórum     | | | |     Demó letöltése

Hivatalos megjelenés: 2009. szeptember 18.

• Pio
    Nos, jó rég óta nem volt hírünk, de most azért mégis van egy kis újdonság. Illetve 4 napja szólt róla a Shacknews, csak elfelejtettem kihírezni, de ma a Gamestar eszembe juttatta :)

Szóval a lényeg, hogy úgy néz ki, hogy a Paradox, akik eddig idegenkedtek a különböző másolásvédelmi eljárásoktól, mert nem tartották azokat eléggé felhasználóbarátnak most mégis megtalálta az ideális jelöltet a Stardock GOO (Game Object Obfuscation) rendszerében, amit így a világon elsőként a Majesty 2nél fognak alkalmazni.

Technikai leírást a GOOról ITT kaphatunk, én csak a lényeget foglalnám össze, magyarul azt, hogy felhasználói szempontból mit jelent a GOO.

Azt jelenti, hogy a játék első installálásakor szükségünk lesz internetre és meg kell adnunk egy valós mailcímet és a CDkulcsot. Nem kell regisztrálni, csak ezt a két adatot meg kell adni. Innentől kezdve pedig semmi nem történik, a játékot mindenféle korlátozás nélkül lehet telepíteni akárhány számítógépre akárhányszor.
    Az egyetlen lehetséges megkötés, ami a kiadón (Paradoxon) múlik az az, hogy ha rövid időn belül a világ két távol eső pontján installálják a játékot ugyan azzal a kulccsal (magyarul szinte biztos, hogy ellopták a kódot), annak lehetnek következményei. Igyekszem utánakérdezni a hivatalos fórumon, hogy a Paradoxnak mi az álláspontja ezzel kapcsolatosan.
    Még annyit érdemes tudni, hogy bármilyen GOO-val védett játékunkat legálisan eladhatjuk az Impulse aukciós házában.

Személy szerint vegyes, de talán egyelőre inkább pozitív érzelmeim vannak ezzel kapcsolatban. Egyrészt mindenki ismeri a rémtörténetek tucatjait, hogy ki mennyit szívott már különféle DRM-ekkel. Bár a pletykák szerint ezek nagy része teljesen kamu és warezosok találják ki, hogy megnyugtassák a saját lelkiismeretüket... :)
    Másrészt viszont van egy történet, amit már sokfelé hallottam (a Gamestar cikk alatt is írta valaki), de ettől függetlenül lehet, hogy csak egy legenda... :) A történet arról szól, hogy volt egy elég kellemes, hangulatos, ötletes fps, név szerint a Bioshock. Jó játék volt tényleg, de nem egy bejáratott franchise része és azért annyira nem volt világrengető, mégis valamilyen újfajta, online regisztrálásos DRM került rá és ezzel nem bírtak el néhány héten át a crackerek és ez a néhány hét és a mellé kapott hype elég volt arra, hogy óriási kasszasiker legyen a játékból. Reménykedjünk valami hasonlóban a Majesty 2 esetében is. Elvileg budget áras lesz a játék, ez, és a nehézkesen feltörhető DRM együtt szerintem simán hozhat néhány plusz vásárlót kedvencünknek... :)

Amúgy azt is olvastam valahol, hogy a játék magyar kiadója a Cenega lesz. Róluk őszintén szólva nem tudok semmit, sőt, a wikipédia se szolgál semmiféle infóval róluk. Szeretném megkérdezni, hogy van-e itt bárki, aki hallott már felőlük? Milyen játékokat hoztak már be Magyarországra? Milyen honosítást szoktak csinálni? Találtam egy mailcímfélét is a honlapjukon ( [email protected] ), írtam nekik és rákérdeztem a honosításra meg arra, hogy mennyivel a hivatalos megjelenés után lesz itt kiadva a játék, de ez 1 hónapja volt és azóta nem kaptam választ.. :( Ha másnak is van hozzá türelme írjon nekik levelet, hátha egy kis spammelés meghatja őket és csepegtetnek némi infót valakinek.