Többcsatornás hangfelvétel PC-
  • Hellhammer
    #12
    Hát ehhez mindenképp ilyen célú audio interface fog kelleni. Sajnos azt kell mondjam, hogy Felejtsd el az olyan megoldásokat, hogy több hangkártya sztereo line in bemenetein fogod felvenni. Egyrészt a mikrofonoknak nem vonalszintű jelük van, szal kelleni fog hozzá 8db mikrofon előfok, másrészt nem nagyon láttam még olyan programot, ami egyszerre több hangkártyát is kezel, harmadrészt a több kártyát valahogy össze kellene szinkronizálni, és ilyen multimédiás hangkártyáknál nem láttam még erre lehetőséget (wordclock ki-bemenet) - az AD konverter minőségéről meg inkább nem is szólok :)
    Ahhoz hogy normálisan tudj monitorozni, megfelelő asio driver kell és hát ilyen gamer/multimédia hangkártyáknál vagy nincs ilyen, vagy nagyon szarul van megírva.

    A legolcsóbb megoldások olyan 80-100eFt körül kezdődnek:
    Firepod
    iO|26
    Multimix 16 FW
    Firefly

    Ezek mind firewire porton keresztül nyomják befelé a hangot, amit természetesen külön-különsávra lehet menteni. Lehet még olyan megoldás is, hogy veszel olyan hangkártyát amin van ADAT bemenet, és ahhoz mondjuk egy ilyet, de ez sem lenne olcsóbb megoldás.

    Ha esetleg akarsz USA-ból rendelni, ott jóval olcsóbbak ezek a cuccok:
    Itt a Firefly interface csak 286 dodó, erre jön kb. 50-60 dollár körüli szállítási díj, meg 3% vám és 20% áfa, szal a végösszeg kb. 428 dollár lesz ami olyan 68e Ft - a németektől rendelve 87e Ft lenne, magyar kereskedőnél nem találtam - de a hasonló Firepod-ot olyan 120 körül adják...