roliika#45
Ha ezt bevezetik ki fog törni a (digitális)forradalom. :DD Én eddíg seholsem tüntettem, de ez már iszonyat pofátlanság, úgyhogy megyek tüntetni amennyiben ez bevezetésre kerül...ezek nem normálisak. :DDD Most nme az a 40-50Ft vág földhöz, hanem maga az elv.
Mert ugye veszek a boltban 1 kiló kenyeret mondjuk ha szerencsém van 200Ft ért. De mit is jelent ez?
Azt, hogy a pék megveszi a lisztet, vizet, áramot, sót, élesztőt, gázt, ami 25%-al már terhelt ugye. Hozzáadja a munkájának az árát..túl sokat nem adhat hozzá mert nagy a konkurencia és az embereknek kevés a pénze...tehát mondjuk 100Ft lesz a kenyér ahogy a boltba kerül,mert már rámegy a pék 25% áfája arra ami már meg van adóztatva liszt stb formájában, tehát áfa nélkül az alapanyag mondjuk 50ft. De mire szerencsétlen pék dolgozott vele 1 csomót és áfa is újra megterheli lesz 100-120Ft. Bekerül a boltba, ott megy rá a bolt haszna, cirka 30% + megint áfa. Tehát ha jól számoltam már a kiló kenyeret harmadszor adóztatják meg 25%-al. Így lesz 200Ft ha süt a Nap.
Namost ez a bútorra, ruhára mindenre érvényes, és ha erre még rátesznek 1 lapát adót, teljesen mindegy mi az, és milyen címen az már felháborító. Így is az de úgy már kicsapná a biztosítékot.