• tomcsa4
    Nagyon nagy tévedésben vagy! POnt a "minél régebben érettségizett, annál okosabb" van érvényben. Ez pont a mai diákok szava járása, hogy ez a tanár egy hülye, az egy fasz, ez a felnőtt mekkora tuskó, mert nem ért a mobilhoz/szgéphez stb. Aztán meg az általános műveltségben az egész családfáját lepipálja a "buta" felnőtt...

Fejezzük már be az "őskövület vagy, ezért hülye vagy" dumát. Mert nem igaz! És tudod miért nem? Mert a legnagyobb tudás az megélt tapasztalat! Apukámnak nincs érettségije, de fizikából simán vágja az egyetemi anyagot, holott darukezelő. Meg is kérdeztem ,hogy honnan a fenéből vágja. Érdekli, de így van az irodalommal, történelemmel, illetve mással is (logikája szintén jó). Simán túl van az általános műveltségen ezekből, aztán a számítógéphez nem is ért. De messze nem hülye! Meglátnád, mindjárt más lenne a véleményed. Anyukám detto, ő is nagyon okos (de ő sem ért a szgéphez). De lazán megoldja a legnehezebb Olasz Módra rejtvényeket. És ez szerintem a Te szüleidre is igaz (most ne konkrétan rejtvényre, de biztos vagyok benne, ogy nem hülyék, sőt semennyivel sem butábbak, mint egy normális, ma is versenyképes logikával bíró ember).

Az általános műveltség nem egyenlő az informatikával, hiába ezt sugallja a média. Egyik haveromat is kioktattam ez ügyben, mert szerinte dzintén a "nem ért szgéphez, mekkora barom" nézetet vallja. Pontosbban vallta. Mondtam neki, hogy gondoljon az anyukájára, mielőtt mond valamit (23 éves vagyok és több mint 10 éve a legjobb haveromról van szó, ergo ismerem szüleit is nagyon jól).