• rigidus
  #48
  > Voltál már at USA-ban huzamosabb ideig? (nem egy-kéz hónap)

  Voltam, de a barati koromben vannak boven oshonos amcsik is. (Anno a seregben is szolgaltam veluk) Eleg leulni veluk beszelgetni, csak megerositeni tudjak a sajat tapasztalataimat is. Ha innen (Anglia) odakoltozik valaki azt legfeljebb a nyugdijasok teszik mert az innet kapott nyugdijat jobban be tudja osztani, de ha orvosi segitsegre netan gyogyszerre van szuksege akkor szabalyszeruen menekulnek vissza csak nehogy ott korhazba kelljen kerulni vagy gyogyszert fizetni.

  Ha nincs betegbiztositasod, (vagy akar van, csak eerted a a biztositod tureshatarat) akkor a mento sem visz el, ott hagy az utcan megdogleni. Ha ugyanez mar a korhazban tortenik hosszabb betegellatas kovetkezteben akkor is kitesznek. (ezt a film is megerositi)

  A kozbiztonsag es az altalanos nepmuveltseg katasztrofa.

  A tomegkozlekedesuk es a varosi kozlekedes szinten katasztrofa. Auto nelkul ott nagyvarosban letezni sem lehet.

  Nagy vonalakban ennyi.

  > Tisztában vagy azzal, hogy Kínában milyenek a munkakörülmények?

  Termeszetesen. Kinaban is elnek barataim, a baratnom is kinai. O peldaul hetfotol pentekig dolgozik napi nyolc orat. Az pedig szinten nem igaz, hogy kinaban 12 orat kell dolgozni hetvegeket is beleertve. (a fizeteset tudom, de nem irom ide)

  Az viszont igaz, hogy az ottani munkaltatok hajlamosak kihasznalni a dolgozokat es a dolgozok nagyobbik hanyada azt sem tudja, hogy letezik munkaugyi birosag ezert jogorvoslatra sem kerul sor egeszen addig amig komolyabb egeszsegugyi problemara feny nem derul.

  A legnagyobb baj azzal van, hopgy az emberek vegtelenul toleransak es alazatosak. A baratnom egy butorgyar adminisztratora, nem felszolalni ha a jogai serulnek es ha ezt megteszi a hatosagok jobban kiallnak mellette mint ha Mo-on tenne. Mellesleg a jelenlegi munkahelyen errol szo sem lehet, maximalisan elegedett a korulmenyekkel, egyedul a fizeteset keveseli.

  Azert mondtam az elejen is, hogy nem kell mindent megenni amit eletek dobnak.