• rigidus
    #44
    > Ugyanazt írod mint amit a kommunista kínai párttitkárok mondanak.

    Pedig hidd el, nem beszeltem veluk ossze.

    Egyebkent ha mar "kommunistaknal" vagyunk, legalabb annyira van kozuk hozza mint a Szovjetunionak es a volt gyarmatainak (mint a haromlabu pingpongasztalnak a repulo aranyhalhoz) Maradjunk annyiban, hogy Kina egy kapitalista allami monopolium, nyilt diktatorikus allamigazgatas mellett.

    > Az USA rossz kapitalista veszett ország

    Ha leelsz par evet az USA-ban mint atlagpolgar, magadtol is be fogod latni "kinai parttitkarok" segitsege nelkul.

    > különben is mi köze a világnak Kína problémáihoz mert Tibet Kína belügye, blablabla.

    Pont annyira mint Kinanak az amerikaiak (akkriban angolok) altal lemeszarolt indianok millioihoz.

    > Kívánom neked, hogy Kínában éld az életed.

    Ha nem is akarattal, de legalabbis veletlenul beletrafaltal, mert a maganeletemben erre adottak a feltetelek.

    Es tudod, ha mar Te is eltel nyugati orszagokban, fizettel annyi adot es vamot meg a puszta letedert is mint en, elobb utobb ra fogsz dobbenni, hogy "kinai parttitkar" vagy. De ehhez az kell, hogy bejarjal idegen orszagokat, meghallgasd az ott elok keseruseget (amit a mas orszagok elott lengetett zaszlajara egy nemzet sem himez vastagon), lasd es edd napi szinten azt a valodi mocskot amirol almodni sem mertel volna korabban, s egy napon elgondolkodsz rajta magad is: "Te jo eg! Meg en panaszkodom? Arany eletem van/volt."

    Kis elgondolkodtatonak egy amerikai dokumentumfilm, amolyan kis kiruccanas az "amerikai alomrol". (Xar a minosege ahogy elneztem, de ezt talaltam magyar felirattal - ha szamit egyaltalan. Ha nem torrenten lattam belole jobbat, nekem is az van meg.)