Székely viccek eredete
  • Frosty01
    Vágja a fát a székely az erdõn, amikor jön a sógora a hirrel, hogy meghalt a székely anyósa. Az nem szól egy szót sem, csak nagyot pök a tenyerébe és még nagyobb erõvel vágja a fát.
    - No, hallod, Ábris, meghalt a mama, gyere haza - adja tudtára még egyszer.
    - Várjál sógor, elõbb a munka aztán a szórakozás...

Két székely télen megy az erdõre fát vágni. A kettõ két különbözõ irányba megy, mire az egyik a másiknak:
    - Gyere komám, mert fogtam egy medvét.
    Ere a másik:
    - Akkor hozd ide.
    Az elõzõ:
    - Igen de az istennek sem akar elengedni.

A székely a kecskéjével utazni akar, de a kecskét nem engedélyezik, hogy vonatra tegye. Ezért elhatározza, hogy a vonat után köti.
    Utazás közben aztán a kecskét a kilengéstõl hol a vonat egyik felén látja, hol a másik felén.
    Ezért elhatározza, hogy elõre megy a mozdonyvezetõhöz. Elõre is megy, és mondja neki:
    - Uram, vagy menjen gyorsabban, vagy álljon meg, mert a kecském elõzni akar.

Megy a székely a fiával horgászni. Kieveznek a csónakkal, belógatják a csalit, majd leülnek. Egy félóra múlva megkérdi a gyerek:
    - Édesapám, miért lebeg a csónak a víz tetején?
    - Azt én nem tudom - mondja az öreg.
    Eltelik egy újabb félóra.
    - Édesapám, a halak hogyan tudnak levegõt venni a víz alatt? - kérdi ismét a gyerek.
    - Hát azt én nem tudom - feleli az öreg.
    Kis idõ múlva:
    - Édesapám, miért kék az ég? - kérdi a gyerek.
    - Azt nem tudom - mondja újra az öreg.
    - És édesapám, nem baj, hogy ilyen sokat kérdezek?
    - Nem baj fiam, ha nem kérdezel, akkor nem is okosodsz!

A székely fiú hazatér régen nem látott családjához. Belép az ajtón és látja, hogy ott fekszik az anyja vérbe fagyva. Bemegy a hálószobába és látja, hogy húga szétmarcangolva fekszik az ágyon. Bemegy a nappaliba és ott ül az apja egy vágással az arcán. Megkérdezi tõle:
    - Mi történt, apám?
    - Bejött egy medve és széttépte anyádat és húgodat, engem csak megkapott.
    - És nem fáj?
    - Csak ha nevetek.

A székely ezermester góbé, aki ugye mindenhez ért, kimegy Magyarországra dolgozni és többek közt elmegy a kupiba.
    Odamegy a "madam"-hoz és azt mondja:
    - Nagyságos asszony, én egy olyan nõcskét szeretnék, aki feketébb a koromnál!!
    A madam gondolkodik egy darabig, aztán elõhozat egy nigériai néger nõt.
    Az öreg székellyel fel is mennek a szobára. Kérdezi a "nõcske":
    - Na, bácsi hát hogy szeretné?
    - Egyelõre kedves hölgyem, vetkõzzon le és dõljön egy kicsikét elõre! - mondja az öreg székely.
    A lány hipp-hopp le is vetkõzik, egy kicsit elõre dõl, ahogy az öreg székely kérte.
    Mustrálgatja az öreg hátulról, lehajol, feláll, hümmög magában, aztán egyszer megszólal:
    - Na, kedves hölgyem, felöltözhet!
    - Hát ennyi volt? - borul ki a lány - semmi aktus, semmi szex????
    - Ennyi, mert engem egyelõre csak az érdekelt hogy a fekete padlócsempe a rózsaszínû fugával hogy talál!!!

Egy székely nincs megelégedve a fõnökével, és felmegy hozzá nagy felháborodva hogy megmondja, õ másképp látja a dolgokat.
    Felmegy hozzá és nagy mérgesen beront. Elkezd ordítani és elkezdi csapkodni az asztalt.
    A fõnök jámbor ember, nem olyan vérmérsékletû, mint a székely, próbálja csitítani:
    - Ne ordítson úgy ember és ne verje az asztalt, a pefele feljön!
    A székely oda se figyel, csak rávágja:
    - Jöjjön fel! Én neki is megmondom!