• fade2black
  #122
  Inkább szrencsétlenségem. :)

  Hát kinának 10éve még nem volt valutatartaléka szoval gyujtögethetett volna akár jenben de akár euroban is vagy ha már olajnál járunk akkor akár sarban is. Sött azonnal el is adhatták volna a $árt vehettek volna belölle juant!

  Amikor eldöntötték, hogy irtozatos méretekben USA állampapirt vesznek döntöttek: Nekik ez kell és tisztába voltak ennek minden elönyével és hátrányával.Igy döntöttek és nem véletlenül és ahogy Kina fejlödését látom igazuk is volt.

  és bármikor dönthet úgy, hoyg átváltja másra, de abban a pillanatban a legnagyobb exportpiacuk és a világgazdaság is összeomlik.
  De nemcsak ök dönthetnek igy, igy dönthet még pl japán is nekik sincs sokkal kevesebb és egy rakat más állam is.

  profit: Igen a világ igy müködik. Ha csinálsz egy céget te is eldöntheted, hogy saját tulajdonban tartod vagy eladod vkinek aki meg akarja venni. És ha jol csinálod akkor majd te is szemét kapitalista leszel és jol felvásárlod msok cégeit, rveit.
  $rol már volt szó, egyébként avval, hogy$ esett 30%ot az EU GDP hirtelen emelkedett 30% és lehet USAban 30%al olcsobban cégeket venni. Hajrá vegyél és foszd ki öket!

  Kina: Kina 30év alatt akar eljutni oda ahova az USA 200alatt. Ezt akarja és ezért mindent bevállal. Az elsö kör egyébként lassan lezárul, nemsokára már Kina nem osztozik a profiton: Jönnek saját márkanév alatt: Nincs már szükségük a khra.

  Pénzt MO a Magyar állam tulajdonában lévö de töle (elvileg) független Magyar Nemzeti Bank adhat ki, USAban uezt a szerepet lényegében a Fed tölti be. Egyik se magánbank, vagy magáncég.