• remark #115
  Az jo ha nincs harag. Akkor a temahoz meg par dolog:

  "nagyon sok dolgot és fejlesztést a haborúnak köszünhetünk. ha nem lenne háború, valószínüleg akkor is felmerülne az igény ilyen-olyan dolgokra, csak esetleg később."
  Neked is azt tudom mondani, hogy nem akarom a gondolkodasmododat megvaltoztatni, es nem hitteritek itt az sg-n, egyszeruen leirom hogy en mashogy latom ezt.
  Ujra az az ominozus mondat amit mar parszor leirtam:
  'Az egyik jo peldaja a Fold nevu urjarmuvon uralkodo perverz prioritas-rendszernek az az, hogy a "szonda-ipszosz" altal megkerdezett populacio 99%-a magatol ertetodonek veszi, hogy a technologiai fejlesztesek donto tobbseget a hadsereg finanszirozza, es hogy az uj technologiak civil szferaban torteno alkalmazasa csak masodlagos jelentosegu, elsodleges jelentosege a civil szfera ELLENI alkalmazasnak van.'
  Ez az "idezet" tolem szarmazik, de mivel jol leirja a helyzetet, nem akarom a dolgot ujra es ujra megfogalmazni. Ha esetlen nem ertheto a gondolat logikaja, szivesen kifejtem par mondatban bovebben.

  "a heg-nlküli gyógyítás és testrészek újranövesztése is ilyen. sokszor a gyógyítás, műtét nagyobb sebet hagy, mint effektíve a gyógyított terület.
  így fejlődött ki a metszett, 8cem-es sebet helyettesítő, azt 3 pici lukkal kiváltó, laporoszkópos eljárás is."
  Nekem nagyon tetszik az amit kifejlesztettek. Csak az egy komoly problema a vilagban hogy nagyon sokan azt hiszik hogy a haboru az egy jo dolog, es hogy a haborunak koszonhetunk nagyon sok mindent. Komolyan nem ertem hogy lehet igy latni a kerdest, de ha valaki igy latja, hat legyen. Egyelore meg megferunk en es a tobbek egymas mellett a Foldon... :-)

  "az hogy te nem értesz egyet a háborús-helyzetekkel és azok háttereivel, az egy jó dolog, én sem értek egyet vele, de ha minden ilyen [email protected]ág hátterével ilyen komolyan, lelkizve foglalkozna az ember, nem jutna ideje az életre."
  Egy ido utan rajon az ember, hogy EZ AZ ELET.
  Ez olyan mint a demokracia vagy a szabadsag. Nem attol van, mert VAN, hanem attol van, mert MEGTEREMTJUK, es MEGCSINALJUK. Tehat olyan nincs hogy inaktivsagba, kozonybe menekulunk, es a "demokracia uzemelteteset" rabizzuk masokra.
  Ha valaki demokraciat akar vagy szabadsagot, akkor ez azt jelenti hogy ezzel foglalkoznia kell aktivan, es az idejenek nagy reszet erre aldoznia. Olyan dolog egyszeruen NEM LETEZIK a Foldon, hogy megtartjuk a jogainkat es ezzel egyidoben at is ruhazzuk masra a jogainkat (sokszor annak urugyen hogy a kotelessegektol is megszabaduljunk). Most vagy atruhazom, vagy megtartom. Ha atruhaztam, akkor az nem demokracia. Viszont ha megtartom, akkor nem csak jogokat kapok hanem kotelessegeket. El kell donteni hogy a kenyelmes rabszolgasagot valasztjuk vagy a sokszor nehezebb vagy nehezebbnek tuno de szabad eletet.

  Persze van aki szerint letezik olyan hogy atruhazzuk jogainkat es kotelessegeinket a "kozszolgaknak" es majd õK ugy iranyitjak a dolgokat ahogy az NEKUNK jo. Azaz van aki szerint letezik olyan hogy kenyelmes inaktiv szabadsag ahol az egesz vilag a mi akartunk szerint mukodik, hiszen megmondtak hogy nekunk jogaink vannak, es a mi jogainkat tiszteletben kell tartani stb. En az ilyen emberekkel szivesen elbeszelgetnek es megkerdeznem hogy megis honnan veszik ezt a szamarsagot?

  "a cikk pedig nem erről szólt, én a cikkhez szóltam hozzá, nem a hátteréhez."
  Rendben, ahogy irom, az kituzott cellal es az elert eredmennyel nincs bajom. De nem tudok elmenni amellett, hogy ez nyilvanvalo propaganda. Nehogymar ne tegyuk a hir melle azt is hogy vazze ehhez azert borzalmasan sok embernek kellett meghalnia, szenvednie, es kozben jopar masik meg gennyesre kereste magat. A haboru ERROL SZOL es nem az a fejlodesunk motorja!