• szombi
    Igazából nekem sincs notim, mégis a cikkíró pontosan azokat a dolgokat írta, amit én gondolok.

munkahelyemen a gépek fele noti, és irtó nehéz a billentyűt kezelnem, általában ezért
    a régi asztali géphez kéretem magam. A meló annyiból (is) áll, hogy rengeteg
    számot kell bepötyögni, és ez a jobb kezem felemelése nélkül LEHETETLEN!!!!
    A bal kezemmel az egeret használom!
    Sokkal kényelmesebb volna, ha a billentyűk kisebbek volnának, és a NUMPAD-ot is beletennék a noti billentyűarzanáljába.

Az akksi egy olcsóbb gépnél tényleg nem bír 3 óránál többet, ráadásul ahogy öregszik, ez a szám csak csökken.
    Nem lenne rossz, ha a képernyő-lámpa teljesítményfelvételét tudnám szabályozni, mert ezzel alaposan meg lehetne hosszabbítani az üzemidőt.
    A procira már rég megoldották, hogy terhelésmentes környezetben levegye a szorzót.

A biztonság egy másik kényes kérdés, jó tudom, nem kéne ledobni a notit,
    de akinek már leesett/ráült/rálépett, az biztosan állítja, hogy az egész csak IDŐ KÉRDÉSE!!!
    A vinnya irtó kényes, pl. ha a busz/vonat/kocsi dob egy nagyot, minnyá felszántja a fej a lemezt.

Szerintem a megoldás ez lenne:
    - több de kisebb billentyű: +numpad +hotkey-k
    subnotihoz pedig kihajtható/kihúzható billentyűsor
    - tapipad helyett valami emberközelibb egér, pl. trackball vagy analóg joystick
    - több cserélhető komponens: procc, videovezérlő, monitor
    - szilárdtest alapú háttértár. nem baj ha kicsit lassab és kisebb kapacitású, mer nem ez a lényeg
    - kevesebb port, pl. soros/párhuzamos általában fölösleges, és csak plusz energiát fogyaszt