• kvp
    #8
    "Ha valaki Mo.-n csinálná ezt meg kiröhögném, de amit az USAF kinál fizetést, böven több mint amit itt kaphatna egy IT cégtől. (private vélemény)"

    "A dolog nyitja az hogy nem feltétlen kell az informatikai szakembert rögtön tiszté vagy katonává avatni,"

    Itthon pont ez a helyzet. A mernokok kb. fele civil alvalallkozo, bar meg igy is kevesebbet fizetnek mint egy multi, de egy magyar vallalat berszintjet meg eppen eleri, es munkaidon kivul mindenki annak dolgozik mellekallasban akinek akar. A hivatasosok pedig ugyanazert a munkaert csak a hivatalos bert kapjak. Ebbol van egy kb. 8-szoros berkulonbseg a feleskudott (hivatasos) es a civil mernokok kozott. Az utobbi egyebkent egy konfliktus eseten a torvenytelen harcos besorolasba esne (angolul unlawful combatant), viszont ha megtagad egy parancsot max kirughatjak.

    ps: Az a video nagyon vicces... Egy tipikus sci-fi, persze ha ugyanazt a szerencsetlen katonat mutatnak amint merevlemezt cserel irakban egy kommunikacios allomason (fegyvertelenul mikozben ot lovik) akkor nem lenne tul sok jelentkezo. A magyar cert csapat sem ilyen, bar legalabb nekik nem kell tul sokat dolgozniuk.