Én úgy tudom (osztán lehet, hogy nem így van), hogy a kit obikat szinte kizárólag műanyag lencsével szerelik. Ez kb. ugyan olyan, mint ahogy a fotomasina vásárlásakor adnak egy 16, vagy 32Mb-os kártyát, mint egy -a gép működőképességét bizonyítandó- segédeszközt. (Egy toll vásárlásakor is adnak papírt, hogy kipróbálhasd.)
A kit obi-nál az az előnye meg van az embernek, hogy egy darabig jól funkcionál, tehát hagynak időt, hogy kiválaszthasd a megfelelő objektívedet, és nem kevésbé fontos, hogy össze tudd rá gyűjteni a pénzt.
Változatlanul állítom, hogy szerintem nem a DSLR-ek eladása a fontos jelenleg a konkurenciáknak, hanem az, hogy ezen keresztül ágyaznak meg a saját objektív piacuknak. Gondolj csak bele: egy vagy két géppel elboldogul az ember általában még terepen is, de egy vagy két objektív általában kevés a gondtalan munkához. Továbbmenve: egy géphez nem árt, ha kettőnél több obid van főleg, ha nem zoom-os. A gyártók nem hülyék, tisztán látják, hogy nem kell sok idő és a meglévő objektívjeidhez fogsz gépet választani.
Nos ez a piac dől el mostanában. Ezért kaparnak a nagy gyártók (most már a SAMSUNG is), és ezért értékesítik új tükörreflexeseiket szinte (vagy talán valós?) veszteséggel.