StarGate Universe (TV)
  • Banderas1990
    Csak néhány gondolat:

haxoror: Hát ugye kérdezhetnénk mit jelent a "Stargate-es". Már magát az alapsorozatot, az SG-1-t se lehet egy konkrét fogalomkörbe foglalni: Annyit változott az évadok alatt--> Elején inkább több felfedezés idegen kultúrákkal, komolyabb hangvétel. Később megmaradt a komolyabb hangvétel, valamivel több humorral(főleg a jó öreg Jack tálalásában), több Goa'uld szállal, de mégis sok idegen kultúrával és felfedezéssel. A végére(bár nekem tetszett az utolsó 2 évad is) átment űr-rambózásba, ahol a poénok gyakran nem voltak a helyzethez illőek(itt főleg Vala karakterére gondolok, aki bár aranyos) megfűszerezve a 235. középkori faluval.
    Az Atlantisz se volt a legkomolyabb hangvételűbb sorozat, engem már az elején némileg az SG-1 uccsó 2 évadjára emlékeztetett. Persze nekem nagyon tetszett.

Én megértem az írókat, hogy most mást akartak csinálni a Stargate-en belül. Csinálhattak volna egy Stargate SG-2-t, eljátszhatták volna ugyanazt, de ők úgy döntöttek, hogy más irányba viszik el a sorozatot. Sokkal karakterközpontúbb irányba. Valamivel realisztikusabb sorozatot akartak összehozni. Szerintem az SGU megvalósítása részben profibb, mint az előző 2 sorozaté. És itt nem a történetvezetésre gondolok, hanem az kamerakezelés(itt nem feltétlenül a rángatózára gondolok) díszletekre stb. Elég csak megnézni, hogy az Atlantisz alatt is mennyit fejlődött a csapat(nézd meg Atlantisz vagy egy Lidérc hajó díszletét az 1. és a 4.-5. évadban).