Zóanagyvarázsló#44A hangsúly azon van, hogy a fal nemcsak az egységeket blokkolja. War2-ben valóban volt fal, ami mögé simán belőttek a nyilasok, de még a baltadobálók is simán bedobtak 100%-os találati rátával...
De akár kiemelhetted volna a Red Alertet is, melyben a fala blokkolta a lövéseket (voltak kivételek, tesla, artillery például átlőtt rajta). Persze az a fal elég gyenge volt, de a tesla tornyoknak (Tesla Coil) időt lehetett nyerni, vagy az Aftermathban egy sor fal mögé fel lehetett állítani a tesla a tankokat.
A végén oda van írva, hogy Fido vs ( vd <- elírtam ) Rapier. A fido egy kutyaszerű robot, aminek a hátán egy ágyú van, a rapier pedig leginkább helikopter jellegű támadó repülő.
Így már mindjárt jobban hangzik, egyébként a játék mélyrehatóbb(?) ismerete - vagy magyarázat - nélkül a példád nem sokat mondott.
Pl?
- modern level cap, immár nem minden egység csak egynek számít - ezt még a későbbi AoE2-ben sem oldották meg (persze a TA-hívők gyakran abba a hibába esnek, hogy lenézik a populációs korlátot, pedig más RTS-ekben pont az ezzel való gazdálkodás is a taktikázás része, főleg, ha fontos terepet szánnak a mikrónak, nyilván gépigénnyel is lehet így spórolni)
- bunkerekbe beszállhat a gyalogság
- auto-cast - legalábbis én a StarCraft előtt más játékban nem
láttam, tehát ebben nem vagyok biztos, amúgy a mikró miatt itt is csak Medic rendelkezik vele
- egy egységnek többféle fegyvere is lehet - vagy ez már volt esetleg a TA-ban is?
- újszerű sztorivezetés, de a Starcraft után válik trenddé a felek különbözőségére és egyensúlyára való törekvés, illetve a legalább 3 faj is - korábban is voltak próbálkozások, de nem túl sok sikerrel, és ezek szinte egzotikumnak számítottak
(- maga a - Diablóhoz készült - Battle.net sem akármilyen feature, ha nem is a játékmenet része, zárójelben megemlítem, a StarCraft karrierjében is nagy szerepet töltött be, és szintén iránymutató lett, sajnos a GPGnetről nem sok jót hallok)
Szándékoltan komolyabb, azóta a műfaj számára majdhogynem kötelező elemeket említettem. Részletesebb választ biztos kaphatsz a topikjában, de azt enm nehéz belátni, hogy az RTS-ek általában a StarCraftból merítenek a legtöbbet, benne dolgozták össze a műfaj alapjait. A TA-féle "vonulat" inkább egy kevésbé népszerű mellékágat képvisel, ez persze semmit nem von le az értékéből.