• postmortem

Van fal :) Ami egyrészt feltartóztathatja az ellenséget, másrészt megvan az a jó tulajdonsága, hogy blokkolja a lövedékek egy részét. Egy üteg fal nélkül kb 1 percig húzza, fal mögött 30 percet is elélhet. Ez sem bonyolult szerintem...

Van fal a WarCraft I-II-ben (utóbbiban csak multiban) és a Red Alertben is. De nem esküdnék meg rá, hogy a Dune 2-ben nincsen, illetve a többi TA előtti RTS-ben.

A hangsúly azon van, hogy a fal nemcsak az egységeket blokkolja. War2-ben valóban volt fal, ami mögé simán belőttek a nyilasok, de még a baltadobálók is simán bedobtak 100%-os találati rátával...

Az egységek mindenre lőnek. Nem úgy van, hogy áhh úgyse tudjuk lelőni, mert ő levegőben van nekünk meg ugyebár csak lángszórónk van. Meglepő, hogy egyes fegyverek mi minden ellen jók ;)

Szerintem azért lángszóróval inkább ne tüzeljenek bombázókra... :)
    Nyilván ennél értelmesebb megoldásra gondolsz.

A végén oda van írva, hogy Fido vs ( vd <- elírtam ) Rapier. A fido egy kutyaszerű robot, aminek a hátán egy ágyú van, a rapier pedig leginkább helikopter jellegű támadó repülő.

... a StarCraft ... is hozott be olyan elemeket, melyek azóta váltak alappá, azóta másolja szinte mindenki.

Pl?