• ziipp
    A piac átalakul(t). Ma már egy lemez inkább reklám eszközként fogható fel. Ezt meg kell érteni! Másrészt olyan tömeges a letöltés, hogy egyszerűen nem lehet ellene harcolni. Megjegyzem sok értelme sincsen.

Ma már sokkal egyszerűbb összehozni egy studiót, mint anno volt. Akkor még volt értelme annak, hogy kiadók egy jó studióért, marketingért, stb. cserébe tartották a markukat a százalékért. Ma már ez nem így van: vannak nagyon komoly programok, amiket sokkal szélesebb réteg meg tud szerezni. Marketing is megoldható neten, fillérekért. Tehát ott tartunk, hogy a kiadó szerepe erősen megkérdőjelezhetővé válik: egy felesleges kapocs a kiadó és a közönség között, ami a pénz nagy részét lehúzza.

Hogy mennyire a védelmi pénzről van szó - az mp3-at lejátszó készülékek árán rajta van 1%, ami előre megbünteti az használóját, hogy majd "úgyis" tölt rá illegális anyagot. EZ MI?! A másik nonszensz, amit halottam, Internet adó. Kacagnom kell, bazze. Ilyen hülyék ezek? Mit képzelnek? Még az aranytojást tojó tyúkot is...

Meg baszott drágák a DVD-k, lemezek. 5000 forint egy olyan albumért, ami lehet hogy szar lesz? 17000 forint A keresztapa trilógiáért? Én megvenném, de nem tudom. Itt már rég nem arról van szó, hogy védjük a kúltúrát. Hogyan sajtoljunk ki minnél több pénzt egy alapvető emberi igényből: a zenehallgatásból.

Megoldásom: elfogadható árak. Néha tényleg roszzul érzem magam, amikor egy filmet, amivel rohadt sokat dolgoztak, és jó is lett - 50 perc alatt leszedek. De mondom, meg akartam venni A keresztapát, megláttam a cédulát és szédelegve jöttem vissza.