• ziipp
    Na igen. :) Te sem tudsz úgy ellentmondani, hogy közben ne szólnál be. Neked meg itt kell fejlődni. És ha egy kicsit is átgondolnád a dolgokat, rájönnél, hogy te is "csak" egy vélemény vagy. Ha nem értesz egyet az egy dolog, de attől még nem biztos, hogy te vagy az akinek mindig igaza van, és "tényleg hozzáérted a témát".

Lehet hogy a régi oktatási rendszer nem volt a legtökéletesebb, de meg voltak a maga előnyei. Először is: nem voltak ilyen tanár alázások/verések. Aki ellent mondott, azt helyre tették. Remélem visszagondolva te is úgy érzed, hogy mégis az volt a jó tanár, aki szigorú volt, noha abban az adott pillanatban nem kedvelted.

Nem tudom, mi az ami fontosabb az írás és olvasásnál. Kérlek válaszold meg. Hogy a gyerek bele tudja tenni a csillagot, a csillag alakú nyílásba? Azt elvileg már óvodában megtanulta, vagy ha nem, akkor lehet évet halasztani. Ezt erre találták ki. Az iskolában már igenis követelmények vannak, amit teljesíteni kell. Ezek közül a legfontosabb az írni, olvasni tudás. Erre épül minden. A helyesírás elfolytja a kreativitást, ez meg színtiszta maszlag. Mivel folytaná el? Azzal, hogy bekényszeríti a gyereket bizonyos formai szabályok közé? Gondolatilag senkinek nem szab határt. A valamilyen oknál fogva gyengébben fejlődőkre természetesen figyelmet kell fordítani, és segíteni a felzárkóztatásban. De könyörgöm, az iskola nem egy játszótér! Tanulni kell. Azért vagy ott.

Az a gond, hogy a tanárokkal szemben nincsenek komolyabb elvárások. Itt nem a gyerekekkel van a baj. A mostani "válságot", márha lehet így nevezni, nem a rossz tanítási rendszernek, rosszul felépített tantervnek köszönhetjük. Remélem, ez számodra is világos.

Utolsó bekezdésedre reagálva: tisztában vagyok vele. Miért gondolod, hogy nem vagyok? A tanár verés kirívó eset, és nagyon ritkán fordul elő az ilyesmi. De ez nem mentség semmire! Már az is baj, hogy egyáltalán kialakulhatott. Rengeteg olyan osztály van, ahol nem mennek el tanár verésig, de ugyan olyan fegyelmezetlenség uralkodik a teremben. Ilyenekkel van tele a YouTube. Igen, valóban kérdéses az adott tanár alkalmassága. Lásd. 4. bekezdés.

Ja, és örülnék, ha nem esnél nekem, és logikus, higadt érvekkel válaszolnál. Mert meggyőzhető vagyok. Pusszantás! (: