• ziipp
    "...mossuk össze a szart az arannyal..." - nyehehe. :)

Az a gond itt, hogy mindkét oldal mellett erős érvek állnak. Értelmes vitát még nem láttam a témában, ahol nem félnek a vitapartnerek, hogy egy elvetemült kisebbségi jóügyista védőjog-jogvédő képviselő majd diszkriminatívnak, esetleg rasszistának titulálja. Mert miről van itt szó? Legfőképp a cigányokról...

Én próbálom magam mindkét oldal helyezetébe beleképzelni:
    > Tegyük fel, sok pénzem van. Tudom fizetni a legjobb orvosokat, iskolákat. Szinte kikövezett utam van egy zsíros állásig, és jó körülményekhez, ha közben kezedek el drogozni unalmamban... :b Szóval, miért fizzessem én, aki megdolgoztam a pénzemért egy lusta cigány gyerekének a tanítattását, egészségügyi kiadásait? Már nagyon régóta megy a pénz pumpálás a kisebbségiekbe, változás mégsem történt. Lehet, hogy rossz a jelenlegi rendszer? IGEN! A cigányok nincsenek érdekeltté téve a dologban. Ők kapják a pénzt, csak úgy bőrszinre. Szerintem ez velem szemben hátrányos megkülönböztetés!
    > Viszont ha egy cigány családot nézek, el kell ismerni: nehéz kiemelkedni a mocsokból. Ismertem egy kis cigányt, aki anno aranyos kisgyerekként indult. Ma már lehugyozza a takarítót a suliban, füvet dealel, segít a bátyjának kisebb ügyekben. Na innen tényleg nincs menekvés! Közhelyes, de én láttam a fényt a szemében... :/ Egy jó mentor nélkül, - lehet egy szigorú apa, vagy karizmatikus tanár - aki felkarolja, nincs esélyük előrelépni. Szar ügy, ha nincs húzóember a csapatban. A legfőbb baj mégis az, hogy a cigányok többségében nincs meg az a szándék, hogy feljebb emelkedjen. Pletyka szinten olyat is hallottam, hogy direkt testvéreket fektettek össze, hogy sérült gyerek szülessen, aki miatt majd több támogatás jön. Másképp mondva: cigány gettókban a postás [b]sérthetetlen[b/]. Ő hozza a segélyt.

Kritizálni egy dolog. Megtettem. De én az az ember vagyok, aki megoldást is hoz: a támogatást munkához kéne kötni. Aki dolgozik, az kap pénzt. ENNYI. Asszem Diósgyőrben próbálkozott egy polgármester ilyesféle megoldással, de "ez túl diszkriminatív" jelszóval lefújták a projektet... Szar volt a II. VH, sok zsidó meghalt, én értem, de ésszel emberek, ésszel!