• ziipp
    Szerintem van létjogosultsága az ilyen oldalaknak! Értelmes formában, ahol szűrik a szándékos lejáratókat. Lenne is pár ötletem:
    > Több fajta verziót is ki kéne próbálni: publikust, szabadon regelhetőst, szigorú feltételekhez kötött regelsőt (ide több megoldásom is lenne).
    > Csak olyan ember értékelhessen, aki szakmai kapcsolatban van az adott tanárral, vagy szülője/gondozója a gyereknek.
    > A tanár védekezhessen, de a szava ne érjen többet, mint egy gyereké, mert akkor ugyanott vagyunk, ahol eddig. Persze ez is logikus keretek között, pl. ha a gyerek azt mondja, h a tanár egy fasz, akkor azt ne vegyék figyelembe.
    > Szervezett lejárató kampány ellen (pl. ha szopatós doga után a gyerekek összefognak) - ha túl gyorsan érkezik gyanúsan rossz vélemény, akkor az semmisnek minősül.
    > Legrosszabb, legjobb vélemény nem számít. Mindig az átlagos megítélést kell nézni.
    > A tanárok is értékelhessék egymást, sőt akár a gyerekeket is.
    > Mindenegyes értékelő legyen értékelve mások által, és annak alapján el lehetne dönteni, hogy mennyire szavahihető.
    > Olyat is lehetne, hogy a véleményezők nem látják egymás kommentjeit, vagy véletlenszerűen látják másokét, így csökkenthető lenne az egymás befolyásolása. Tegyük fel, Jocó előtt már 5-en beírták, hogy XY egy gyenge tanár, lehet, hogy ő is hajlamos lesz rosszabb jegyet adni.

Tudom, hogy ez így nagyon kidolgozatlan, és sok helyen kijátszható, de kezdetnek nem rossz. És nem utolsó sorban nagyon sok múlik az embereken, akiknek értelmesen kell ehhez az egész dologhoz hozzáállni, mert különben nincs semmi értelme ennek az egésznek. A tanárokat szídni MSN-en is lehet.