- a Li-iontól az NiMH-ig -
  • csgery
    #1
    Az akksik...
    ezek a kis mütyürök mindenki életében szerepet játszanak, legfontosabb dolgaink áramellátását intézik a nap 24 órájában.
    Van belőlük Nikkel-kadmium os (NiCd), Nikkel-Metál-Hibrides (NiMH), Lítium-ionos (Li-ion), Lítium-polymeres (Li-polymer), tehát több fajta akksi van.
    Az akkumlátorok működése a bennük lécő "üzemanyag cellákból" nyerik az energiát, ahol általában féle anyag van, és ezek reakcióba lépnek egymással, így elektromosságot állítanak elő.
    A minap találkoztam az egyik újságban egy cikkel, amiben a hidrogénes akksikat ismertetik, (igaz még csak koncepció) az egészben a lényeg a környezetkímélés felmutatása az áramfejlesztésben. EGy szimpla napelem által szerzett energiával vízontó készülkkel vizet tudunk szétbontani (hidrogén és oxigén), amiből a hidrogént az akksi használja fel. Környezetkímélő, és állítólag tovább bírja, mint bármilyen másik akku.
    (Nem találtam ilyen topikot, ami konkrétan az akkumulátorokkal foglalkozik, sőt mást se nagyon, csak ilyen marhaságokat)
    Tömören ennyit tudtam felhozni, ami talán érdekes, de lehet vkinek nem:) Ide várok minden akkumulátorral kapcsolatos kérdést, választ, véleményt, (akár pozitív, akár negatív), és jótanácsok, hogy mit kerüljünk, mit válasszunk, és így tovább...:)