• Aldor
    #11
    ziipp: "Ezt szerintem úgy lehetne megoldani, hogy a legrosszabb, és a legjobb véleményeket nem számítjuk, és azt nézzük ami közötte van. Valamint bizonyos mennyiségű reklamációnak kell érkeznie, hogy valóban megkérdőjelezhessék egy tanár hozzáértését. Sőt olyan tanár is van, aki zsarnokoskodik, bizonyos embereket állandó jelleggel szivat, stb. Ez talán egy jó módszer, hogy kiszűrjék őket."

    Ilyen gondolatmenettel (vagy ebből kiindulva) valóban jól működhet ez a rendszer.
    Ami pedig a jó tanár, rossz tanárt, ilyen suli, olyan sulit illeti..
    Avval mind egyetértek, hogy
    -Sokban függ a tanár tudásától és fegyelmezési képességétől.
    -Odatesz a húzó diák, huzandó diák, dumálós partyk, zúzó partyk stb. ARÁNYA
    -Osztály összhangja, együttműködése is számít.
    De
    én sokat gondolkodtam, hogy hogyan is néz ki az egész oktatási rendszer alapja, alappillérei. -na igen, most jön az a rész, amiért egyszer megköveznek majd :P -
    Elsősorban felhoznám a motivációt, a célokat, hogy miért is küzd / szenved / gürcöl / tanul / parancsnokol stb. az ember. Másodsorban, látja e az alagút végét? Egyáltalán önmaga választotta az adott küzdelmet, vagy kényszerítették rá?!

    Tehát, én ,mint 17 esztendeje vala, felsírt deák, úgy vettem észre, hogy sorstársaim tömegesen, azért vannak ellene mindennemű tanulásnak, mert egyszerűen nem választhatnak, hanem van egy adott útvonal, és CSAK azon "lehet" végigmenni ha akarnak érvényesülni az életben, miközben más utak is vannak. És ezalól én sem vagyok kivétel. Pl. nemrégiben volt kisérettségi, és akármennyire is akartam elolvasni olyan dolgokat, amik nem érdekelnek, nem sikerült. (Mégha el is olvastam, nem maradt meg)
    Általános igazság, hogy akit valami érdekel, abba az irányba fog lépni, ezzel gondolom nem mondtam újat, viszont szvsz nagyon is erre kellene építeni, mert akármilyen seggidióta, faszparaszt stb. valaki, ha valami elkezdni érdekelni, akkor abban a témában tanítható, méghozzá minimális fegyelmezéssel!

    UI.: Most, hogy megin gazdasági recesszió van, jöhet a III. VH és akkor a "probléma" szó szerint ki lesz írtva...