TomPowell#20
Kedves Adam First!
Látom szintén hozzám hasonló Bond rajongóval van dolgom. Azért írtam, hogy Connery az egyik legjobb (ha nem a legjobb)mert a regények olvasása közben, csak őt tudtam magam előtt elképzelni (amíg nem láttam Craiget). Persze ez betudható a könyvekben is érzékelhető hidegháborús érának. Nem a kritikusok szavából indulok ki, mivel jórészüket nem is tekintem kritikusnak (lásd index, sg), de azzal azért szerintem mindenkinek tisztában kell lennie, hogy egy 46 éves sorozatnak vannak jobb és rosszabb pillanatai, így szerintem mindenkinek megvan a maga kedvenc Bondja és Bond-filmje. Nem azt írtam, hogy A magányos ügynök b-kategóriás, csupán azt hogy súrolja annak határát, és itt nem az akciójelenetekre gondolok - azokkal sosem volt baj a sorozat történetében - hanem inkább erre a barátomért bosszút állok sztorira, meg az azóta többnyire b-kategóriás filmekben tengődő színészekre, mint Robert Davi, vagy sajnos Timothy Dalton (habár a Vaskabátokban nagy volt). A film esetében kivételt képez Benicio DelToro. Viszont tény, hogy egy sima akciófilmet (mit értesz pontosan ezalatt?) azért lealáz. Egyébként George Lazenbyn kívül egyik Bondot alakító színésszel sem volt gondom. Tény, hogy Brosnannél a végére már túlságosan a szépfiús bájaira építettek a készítők, de (ha a könyveket most nem vesszük figyelembe) remekül vezette át a karaktert a XXI. századba. Molnibalagenak pedig köszönjük az "értelmes" hozzászólást, csak támogatni tudom adam first rád vonatkozó javaslatát. Ja és Wittgennel is csak egyetérteni tudok. Bocs ha hosszú voltam.:)