Getafe Club de Fútbol Fan Club
  • Gunnersboy
    #91
    Nem lesz sütipénz: kikapott a Real Madrid a Getafe otthonában

    Nem lesz sütipénze a Real Madrid játékosainak. Ramón Calderón hiába motiválta volna extra bevétellel a futballistákat, nem sikerült sorozatban öt mérkőzést megnyerni. Sőt! A Real Madrid a spanyol bajnokság 13. fordulójában 3–1-es vereséget szenvedett a Getafe otthonában.



    Nem lehet mondani, hogy bombaformában lenne a Real Madrid az utóbbi időkben, de ami a „királyiak” szurkolóit még ennél is jobban idegesíti, az ősi rivális FC Barcelona a forduló előtt három ponttal megelőzte a csapatot.

    A Getafe otthonában a Real így abban a reményben léphetett pályára, hogy ha nyer, pontszámban beéri a Barcát. Nem nyert, és nem is fogta be az egy meccsel kevesebbet játszó katalánokat.

    A hazaiaknál ugyanis Juan Albin remek napot fogott ki. A Getafe futballistája két gólt is szerzett, csapata pedig 3–1-re verte meg a Real Madridot.

    Már a mérkőzés elején látható volt, hogy a bajnokság 14. helyén álló kiscsapat nem tiszteli nagyobb nevű ellenfelét. Albin már a 3. percben vezetéshez juttatta csapatát.

    A folytatásban teljesen egyenrangú ellenfele volt a Getafe Bernd Schuster együttesének. Olyannyira, hogy a 37. percben a játékvezető jóindulata kellett, hogy a madridiak megússzanak egy teljesen jogos tizenegyest.

    Roberto Soldadót szerelte szabálytalanul Sergio Ramos a tizenhatoson belül, a spori azonban továbbot intett – tévesen.

    Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy Miguel Torresnek és Wesley Sneijdernek már a találkozó korai szakaszában el kellett hagynia a pályát. Mindketten megsérültek: az első hírek alapján combizomhúzódást, legrosszabb esetben pedig izomszakadást szenvedett mindkét futballista.

    Arra lehetett számítani, hogy Schuster fejben helyre rakja csapatát a szünetben, ám a második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első.

    A 47. percben Gago hibáját kihasználva Albin lépett ki a labdával, majd okosan a hosszú sarokra elmozduló Iker Casillas mellett a kapu rövid sarkába lőtt.

    Javier Saviola alig hét perccel később visszahozta a reményt a „királyiaknak”, ám a kis argentin gólja nem ért pontot.

    A találkozó végérvényesen a 81. percben dőlt el, amikor Ikechukwu Uche egy remek hazai kontrát követően közelről bombázott a Real Madrid kapujába, kialakítva ezzel a 3–1-es végeredményt.