• MrPrise
    "egy jó programozó nem utasít vissza ajánlatot"
    Hah. ;-) Azért nem ártana ha annak a jó programozónak lenne erkölcse is... CV-dbe mit írsz? "2 évig egy spamküldő cégnek fejlesztettem különböző spamszűrőket kijátszó programokat" Gratulálok!
    "De nembaj, a siker kárpotól."
    Milyen siker ez?
    Ha annyira jó programozó vagy tudnál találni ettől jobban fizető és legális munkát is. Pl akár a spamek elleni harcban, ha már ennyire ebben a témában mozogsz. Szerintem ez talán még nagyobb kihívás is lehet, mint a rossz oldalon állni...
    "Ha fizetne érte valaki, megírnám őket."
    Jaj, kezdelek megsajnálni! :-) Te tulajdonképpen jó fiú vagy, de mivel senki sem keresett fel az anti-spam oldaltól, hogy csinálj spam ellenes programokat, a spam oldalról viszont igen, így te "jó" programozóhoz híven, kiszolgálod a kedves ügyfelet. Gondolom, csörgött a mobilod, ismeretlen külföldi megkérdezte, hogy akarsz-e spambotot írni, mert ez így megy. Nem te jelentkeztél, mert szereted a kihívást (a pénzt még jobban)... Nem számít, hogy esetleg közben a barátaidnak, családodnak, ismerőseidnek okozol ezzel közvetve kellemetlen perceket. Szerintem aki ilyesmire használja a képességeit mint te, az semmivel sem jobb attól aki megrendeli... Jöhetsz te bármilyen magyarázattal. Ez ahhoz hasonló mint a vírusírás. Nagyon sok programozó tudna vírust írni, de mégsem írnak. Hogy miért azt nem magyarázom neked, mert valószínűleg süket fülekre találnék.
    Másrészt ha ennyire sok ötleted van csinálj egy saját vállalkozást. Ahogy látod nagyon sok spam van és egyre több. Mindig van hely a piacon egy újabb anti-spam megoldásnak. Ha pedig az a világ legjobb megoldása, akkor hamarabb leszel vele milliomos mint a spambot írással...
    "magyarországon mostanában nehéz a megélhetés."
    Mindig is az volt (máshol is), ha nem a megfelelő munkát végzed...